Eseu

Poezia „Flori de mucigai” îndeplinește un rol important în studiul artelor poetice din literatura română. Întrucât este posibil ca, la examen, să te întâlnești cu o cerință referitoare la analiza unei arte poetice studiate, am reunit în eseul de mai jos cele mai importante informații și concepte cu care trebuie să te familiarizezi. Acesta cuprinde: date despre operă, semnificația titlului, tema operei, apartenența la modernism, limbajul poetic, elemente de structură și compoziție, prozodia. Totuși, dacă vrei să ai un eseu cât mai bine structurat, te sfătuim să folosești și informațiile pe care le găsești în pagina ”Tema și viziunea despre lume” sau în ”Particularitățile textului poetic modern” din cadrul acestui eBook.

Eseu

Poezia „Flori de mucigai” a fost publicată în anul 1931 în cadrul volumului de poezii al lui Tudor Arghezi care îi poartă numele. Opera ilustrează atât concepția artistului despre procesul creației, cât și concluziile sale privind universul înconjurător. În acest univers, Arghezi nu situează pe primul plan frumosul, introducând în lirica sa „estetica urâtului”.

Titlul poeziei este format din două substantive comune („flori”, „mucigai”) și un cuvânt de legătură („de”). La prima vedere, titlul face trim...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in