Comentariu
...
Tema
O analiză completă a oricărui text literar conține în mod obligatoriu informații referitoare la tema reflectată în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul poeziei „Flori de mucigai”, avem de-a face cu o artă poetică, astfel încât procesul de creație și condiția artistului sunt cele două teme principale. Nu uita că, datorită temei și viziunii despre lume abordate de autorul operei, aceasta devine o…
...
Semnificația titlului
În ceea ce privește titlul poeziei „Flori de mucigai” trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. El nu a fost ales la întâmplare, ci are o deosebită semni…
...
Rezumat
Recomandăm realizarea comentariului poeziei ținând cont de cerințele enumerate în subiectul de examen. Astfel, în redactarea acestui comentariu nu vei întâmpina dificultăți dacă vei ține cont de fiecare cerință în parte, verificând cu atenție la sfârșit dacă rezolvarea este completă. Nu uita că, în cazul poeziei „Flori de mucigai” ai de-a face cu două strofe inegale ca lungime, cărora le corespund două secvențe lirice. Ar fi ideal să reții anumite secvențe din text, pentru a le utiliza ca exemple pe parcursul argumentării fiecărei idei. Este important nu doar să enumerăm anumite trăsături ale textului studiat, dar să și demonstrăm prin scurte citate validitatea argumentelor noastre.
...
Apartenența la genul liric
Pentru a motiva apartenența unei anumite opere literare la genul liric trebuie să fii bine familiarizat cu trăsăturile acestui gen literar. O operă literară devine operă lirică dacă întrunește o serie de condiții, după cum urmează: pe parcursul acesteia, poetul își exprimă în mod direct gândurile și sentimentele prin intermediul eului liric, iar opera nu conține personaje, întâmplări, acțiune sau subiect, motiv pentru care ea nu se poate nara (povesti).
...
Modernism
În argumentarea apartenenței poeziei „Flori de mucigai” la modernism trebuie să ai în vedere trăsăturile principale ale acestui curent literar. De asemenea, este ideal să plasezi această apartenență în propriul său context, și anume să menționezi faptul că modernismul reprezintă un curent în arta și literatura secolului al XX-lea. Acesta este caracterizat prin negarea tradiției și impunerea unor noi principii de creație.