Lock

Flori de mucigai

Lock

Flori de mucigai este o poezie modernă care deschide volumul cu același nume al poetului Tudor Arghezi, fiind totodată o poezie programatică. Textul este considerat o artă poetică și are ca temă creația, statutul poetului și eforturile acestuia de a crea într-un univers închistat. Poezia „Flori de mucigai” însumează elementele crezului artistic al lui Arghezi. Acesta consideră, asemenea altor artiști, că oricât de dificile ar fi condițiile de creație, menirea sa trebuie îndeplinită.

Pentru a înțelege mai bine mesajul autorului și pentru a reuși să te pregătești cât mai eficient pentru examenul de Bacalaureat, în acest eBook vei găsi o serie de explicații referitoare la poezia Flori de mucigai. Mai exact, vei putea citi un eseu în care a fost prezentată tema poeziei și viziunea despre lume a lui Arghezi sau particularitățile textului poetic modern, vei putea vedea cum au interpretat profesorii noștri cele două secvențe lirice, dar vei putea consulta și un eseu despre elementele de compoziție ale poeziei Flori de mucigai. De asemenea, tot aici găsești o fișă de lectură ce conține date despre autor și opera acestuia și prezentarea celor mai importante noțiuni ale poeziei, dar și un eseu despre estetica urâtului. În plus, poți citi și un eseu despre secvențele reprezentative ale poeziei.

Accesând eBook-ul despre poezia Flori de mucigai de Tudor Arghezi vei avea încă o sursă de inspirație pentru rezolvarea temelor la limba română și pentru scrierea unor comentarii cât mai complexe.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Flori de mucigai

[8]
Review-urile utilizatorilor
 • 10/25/2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bun referatul, m-a ajutat mult in realizarea temei pe care am avut-o la clasa.
 • 12/28/2018
  Scris de Elev in clasa a 10-a
  Care sunt motivele literare din aceasta poezie?
  Motivele literare pe care le putem identifica în poezia Flori de mucigai de Tudor Arghezi sunt: „părete”, „unghia îngerească” și „stihuri”.
  Echipa editorială Liceunet.ro
 • 06/19/2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  TEava RaU
 • 06/15/2020
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte util !