Lock

Cina de Tudor Arghezi

Lock

Cina este titlul unei poezii din cadrul celui de-al doilea volum semnat de Tudor Arghezi, „Flori de mucigai”, a cărui apariție a avut loc în anul 1931. Volumul a fost scris între anii 1918-1919, fiind inspirat de perioada în care scriitorul a fost încarcerat în penitenciarul Văcărești, alături de alți 11 scriitori și ziariști, acuzațiile fiind de trădare și colaborare cu autoritățile germane.

Poezia Cina redă un episod din perioada petrecută în temniță, când deținuții iau cina. Cunoscut pentru promovarea în literatura română a noțiunii de estetica urâtului, Arghezi descrie acest moment folosindu-se de o serie de cuvinte nepoetice, dar care capătă valoare prin asocierile pe care autorul le face. Construită după tiparele modernismului, poezia este construită din 16 versuri, cu măsură inegală, pe care profesorii Liceunet le-au analizat, ajutându-te astfel să înțelegi mai bine viziune despre lume a autorului.

Accesează eBook-ul pentru a afla și alte detalii despre poezia Cina de Tudor Arghezi, precum: temă, semnificația titlului, prozodie sau mărcile eului liric.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cina de Tudor Arghezi

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.