Fișă de lectură

Ai primit tema de a citi poezia Adam și Eva scrisă de Tudor Arghezi, iar apoi de a întocmi o fișă de lectură, însă nu îți mai amintești cum trebuie structurat un asemenea material? Pentru a reuși să obții o notă bună la ora de limba și literatura română, profesorii noștri îți pun la dispoziție acest material în care vei găsi date despre autor și opera acestuia, vei afla ce temă abordează poezia și ce semnifică titlul, vei vedea cum pot fi interpretate versurile, dar vei găsi și alte informații utile despre acest text. 

Alte opere ale autorului: „Cântare omului”, „Testament”, „Melancolie”, „Toamna”, „Despărțire”, „Cimitirul Buna Vestire”, „Ochii Maicii Domnului”

Genul literar: Genul liric

Curent literar: Modernism

Versificația: Prozodia respectă o formulă simplă, în ton cu limbajul poetic. Ritmul este iambic, măsura versurilor este inegală, de nouă-zece silabe, rima fiind împerecheată. Având o tonalitate ludică, versurile amintesc de fluenţa jocurilor de copii.

Eul liric: Prezența eului liric se deduce cu ușurință, însă numai din adresările retorice ale eului liric, formulate la persoana a doua: „Mai poți căsca de lene, iarăș/ Când ai o soră și-un tovarăș?”, „Să nu te miri”.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in