Cântec de adormit Mitzura

Cântec de adormit Mitzura este o poezie scrisă de Tudor Arghezi și inclusă în cadrul volumului „Cuvinte potrivite”, publicat pentru întâia oară în anul 1927.

Opera, considerată de către mulți dintre criticii literari drept una dintre cele mai frumoase poezii scrise de Tudor Arghezi, este dedicată Mitzurei, fiica poetului. Textul este construit sub forma unei incantații adresate de către părinte prin care încearcă să hărăzească un destin fericit fiice sale. Din postura de artist, dar aflat și în ipostaza tatălui, Arghezi își dorește ca fiica lui să fie înzestrată cu darul creației pentru a cunoaște împlinirea spirituală.

Textul, structurat în patru strofe a câte patru versuri, a fost analizat de către profesorii Liceunet punându-ți astfel la dispoziție un material care să te ajute să înțelegi mai bine tema poeziei și viziunea despre lume a autorului. Accesează comentariul și folosește-l ca sursă de inspirație pentru a scrie eseuri bine documentate despre poezia Cântec de adormit Mitzura de Tudor Arghezi. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cântec de adormit Mitzura

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.