Ghid | Triunghiul

Ghid | Triunghiul este un nou material didactic pregătit pentru elevii de gimnaziu de echipa Liceunet.

Noțiunea de triunghi apare pentru prima dată la orele de matematică din clasa a VI-a, unde se află despre elementele unui triunghi, liniile importante în triunghi, construcția triunghiurilor, tipuri de triunghiu, proprietăți ale acestora și triunghiuri congruente, urmând ca în clasa a VII-a să se afle care sunt relațiile metrice în triunghiul dreptunghic și asemănarea triunghiurilor.

Accesând acest material vei vedea că abordează subiecte importante precum congruența triunghiurilor, linii importante în triunghi, asemănarea triunghiurilor, relații metrice în triunghiul dreptunghic și formule pentru ariile diferitelor tipuri de triunghiuri.

Echipa noastră a avut grijă ca fiecare noțiune teoretică prezentată în acest ghid să fie însoțită de imagini detaliate și probleme rezolvate pas cu pas, tocmai pentru ca tu să înțelegi și să asimilezi cât mai bine conținutul prezentat.

Te sfătuim să urmărești cu atenție teoria acestui material educațional și să încerci să rezolvi singur problemele de la sfârșitul fiecărui capitol.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Triunghiul

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 21.03.2022