Tratate internaționale

Vom prezenta în paginile următoare unele dintre cele mai importante tratate internaționale care au contribuit la crearea sistemului internațional din prezent. De  asemenea, acolo unde este cazul, fiecare tratat va avea dedicată o secțiune în care vom trece în revistă consecințele pe care acesta le-a avut pentru cele trei mari provincii românești sau, într-un context istoric mai apropiat, pentru România. 

Vom începe printr-o scurtă incursiune în cadrul Epocii Moderne cu Pacea de la Westphalia. Apoi ne concentrăm asupra celor mai importante tratate care au modelat Europa și Lumea în decursul secolelor XVII-XXI. Printre tratatele secolului XIX pe care le discutăm se numără Tratatul de la Adrianopol. Din secolul XX, unul dintre tatate este Tratatul de la Varșovia.

Un tratat  internațional reprezintă un acord scris care stabilește anumite drepturi sau obligații între două sau mai multe subiecte de drept internațional (în principal state și organizații internaționale). Tratatele pot aborda diverse teme, precum stabilirea păcii între state care au fost implicate într-un conflict militar, crearea de noi relații comerciale, alianțe, cooperare militară etc. Cel mai vechi tratat  internațional cunoscut este Tratatul de la Kadesh (jumătatea secolului al XII-lea î. Hr.), încheiat între  egipteni și hitiți.  

Citește mai multe despre mari tratate internaționale în paginile următoare!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Tratate internaționale

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.