Benito Mussolini

În acest material profesorii Liceunet ți-au pregătit un referat despre conducătorul fascist, Benito Mussolini. În referatul nostru vei putea citi despre parcursul politic al ”Ducelui” în Italia, despre ideologia pe care a promovat-o, relația acestuia cu alte state, precum și despre rolul pe care Benito Mussolini (”Il Duce”) l-a avut în Al Doilea Război Mondial, decăderea, prinderea și sfârșitului Ducelui.

Referat despre Benito Mussolini

Secolul al XX-lea , numit secolul extremelor datorită ideologiilor cu caracter totalitar care au cuprins atâtea țări, avea să lase o urmă și în istoria Italiei prin intermediul lui Benito Mussolini. Regimul totalitar instituit de el, fascismul, făcea parte din categoria ideologiilor de extremă dreapta. Caracterizat de misticism, naționalism, violență și demagogie, fascismul căuta cu repeziciune să identifice inamicii, văzuți în fapt ca țapi ispășitori pentru diversele probleme ale statului, drepturile omului nu erau respectate, se promova o puternică relație între stat și religie, apare disprețul față de artă și intelectualitate, iar din punct de vedere economic se urmărește suprimarea sindicatelor și promovarea corporațiilor. Este de la sine înțeles faptul că acești lideri, prin controlul exercitat față de mass-media și prin fraudarea alegerilor și-au format o imagine de sine de mari conducători, deschizători de drumuri atât de indispensabili societății. În această categorie intră și primul ministru al Italiei, Il Duce, acea persoană care a angrenat Italia într-un război pentru care era profund nepregătită.

Mussolini s-a născut în nordul Italiei în regiunea Romagna la sfârșitul secolului al XIX-lea. Încă de mic, viitorul lider al Italiei, avea tendința de a se împotrivi regulilor, având mari problem...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in