Totalitarism și democrație în secolul XX

Cerință Bac 2013 Sesiunea iunie-iulie

La bacul din 2013, Subiectul al III-lea a vizat tema totalitarismului și democrației în Europa și România și redactarea unui eseu pe această temă.

Subiectul al III-lea

Elaborați, în aproximativ două pagini, un eseu despre totalitarism şi democrație în Europa şi în România secolului al XX-lea, având în vedere: 

  • precizarea unei ideologii totalitare din Europa şi menționarea unei caracteristici a acesteia;
  • menționarea unei cauze a instaurării regimului totalitar în România; - prezentarea unei p…

...

Eseu despre totalitarism şi democrație în Europa şi în România secolului al XX-lea

În continuare vei putea citi eseul nostru despre totalitarism și democrație atât în Europa în general cât și în România în particular în secolul al XX-lea. Astfel, vei putea afla mai multe despre totalitarism și democrație.

Secolul al XX-lea se caracterizează în plan european prin afirmarea principiilor democratice şi apariţia regimurilor totalitare, care vor avea o puternică influenţă în dezvoltarea ulterioară a statelor estice si centrale ale Europei de-a lungul veacului. Regimurile internaţionale îşi fac loc în Europa după Primul Război Mondial, când state nemulţumite vor acţiona în consecință. Astfel, Germania este nemulţumită de Tratatul de la Versailles pe care îl consideră un dictat pentru naţiunea germană. Italia, deşi se afla de partea învingătorilor, considera că a pierdut pacea. 

O ideologie totalitară din Europa este cea comunistă. Primul stat comunist din lume este Rusia, unde este instaurat după revoluţia bolşevică regimul totalitar de tip comunist, o caracteristică a acestuia fiind faptul că este un regim de extremă stânga, antidemocratic, caracte…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in