Totalitarismul în perioada postbelică

La bacul din 2018, cerințele de la Subiectul al III-lea au presupus redactarea unui eseu despre totalitarism în Europa și România în perioada postbelică. În această pagină, vei putea citi un exemplu de astfel de eseu redactat de echipa Liceunet. Astfel, te poți familiariza cu structura unui eseu și poți învăța mai multe despre totalitarismul din Europa și România într-o perioadă foarte importantă din istorie.

Fragment din eseul despre totalitarismul în Europa și România în perioada postbelică:

Europa postbelică a fost împărţită între sferele de influenţe occidentală şi sovietică. În Europa și în țara noastră în perioada postbelică menționăm existența ideologiei totalitare comuniste. După cel de-al Doilea Război Mondial România intră în sfera de influență a Uniunii Sovietice, în perioada 1945-1958 trupele Armatei Roșii staționând pe teritoriul patriei noastre.

La 30 decembrie 1947 regele Mihai I al României este nevoit să abdice și astfel se instaurează regimul totalitar comunist. Regimul comunist român cuprinde două mari etape, etapa stalinistă, a lui Gheorghe-Gheorghiu Dej (1948-1965) și etapa naționalismului comunist, a lui Nicolae Ceaușescu (1965-1989).

Instituțiile statului român comunist au pus în practică o serie practici politice totalitare, precum: naționalizarea, ...

...

Citește în continuare eseul accesând această pagină!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in