Eseuri de la Bac

Te-ai decis să dai examenul de bacalaureat la istorie sau pur și simplu vrei să înțelegi mai bine tema totalitarismului? Echipa Liceunet îți pune la dispoziție o serie de exemple de eseuri pornind de la cerințe din anii trecuți de la Subiectul al III-lea. Totalitarismul este deseori discutat în opoziție cu democrația, așadar eseurile noastre se referă atât la totalitarism, cât și la democrație.

Îți reamintim că Subiectul al III-lea de la bacalaureatul la istorie este structurat sub forma unui eseu. S-a întâmplat ca în anii anteriori, de exemplu în 2018, accest eseu să vizeze tema totalitarismului în Europa și în România. Astfel, îți recomandăm să parcurgi exemplele noastre de eseuri pentru a te familiariza cu redactarea unui eseu pe această temă importantă.

În continuare poți accesa eseuri despre totalitarism și democrație în România și Europa în secolul al XX-lea în general sau, mai specific, despre totalitarismul din Europa și România în perioada postbelică. Toate aceste eseuri despre totalitarism și democrație urmează cerințele de la bac, sunt cuprinzătoare și ușor de urmărit.

De asemenea, te încurajăm să citești ghidul nostru cu informații cheie pentru a scrie un eseu despre totalitarism și democrație!