Rezumat

Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald spune povestea unui tânăr misterios și bogat, Jay Gatsby. Acțiunea se petrece în 1922, naratorul fiind Nick Carraway, un tânăr proaspăt mutat din Midwest în New York pentru a-și face viața mai bună și, întâmplător, îl nimerește ca vecin pe însuși Gatsby. Citește cu încredere rezumatul romanului în paragrafele de mai jos.

Inițial, Nick nu știe nimic despre vecinul său în afara faptului că avea obiceiul să organizeze niște petreceri de-a dreptul extravagante în fiecare săptămână.

Aceștia trăiau în cartierul fictiv West Egg, un loc ce era considerat indezirabil datorită populației sale de tineri bogați, care își câștigaseră averea prin moduri dubioase. În ciuda acestui lucru, Nick era un om educat ce dispunea de conexiuni sociale cu familiile înstărite și puternice din East Egg, unde trăia și verișoara acestuia, Daisy Buchanan, împreună cu soțul ei, Tom.
Nick este invitat la cină de către verișoara lui, unde face cunoștință cu Jordan Baker, o tânără de o frumusețe deosebită, iar la scurt timp cei doi intră intr-o relație romantică. Jordan îi dezvăluie lui Nick că familia Buchananas nu are o căsnicie atât de fericită precum i-ar lăsa impresia aparențele. Tom avea o amantă, o femeie pe nume Myrtle care locuia într-o benzinărie în așa-numita „Vale Cenușie”, o zonă defavorizată între East Egg și New York. Nick și Tom merg la o p…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in