Teză Română, clasa 11, semestrul 2

Nu îți mai amintești exact care sunt noțiunile pe care le-ai studiat la Română în clasa 11, semestrul 2? Profesorii cu care colaborează echipa Liceunet te ajută să te pregătești pentru lucrarea semestrială de la română, clasa 11, semestrul 2 și îți pun la dispoziție o pagină cu cele mai importante informații.

Vei găsi o listă cu materiale pe care le poți consulta pentru a obține o notă cât mai mare la teza la română, clasa 11, semestrul 2, dar și o listă cu noțiunile pe care le-ai studiat de-a lungul semestrului la această disciplină.

Update: Subiectele pentru tezele din semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.

Materiale utile | Teză română clasa 11 sem 2

Noțiuni de reținut | Teză română clasa 11 sem 2

 1. Curente culturale/literare în secolul IX - începutului secolului XX
  1. Romantismul: texte aparținând lui Mihai Eminescu, Grigore Alexandrescu, Ion Heliade Rădulescu, Costache Negruzzi
  2. Realismul: texte aparținând lui Ion Luca Caragiale sau Ioan Slavici
  3. Simbolismul: poezii sau poeme din opera lui Alexandru Macedonski, Ştefan Petică, Dimitrie Anghel, Ion Minulescu, etc.
  4. Prelungiri ale romantismului și clasicismului: texte din opera lui George Coşbuc, Octavian Goga, St. O. Iosif
 2. Perioada interbelică
  1. Romanul psihologic: Pădurea spânzuraţilor de Liviu Rebreanu, Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război de Camil Petrescu, Concert din muzică de Bach de Hortensia Papadat-Bengescu, Adela de Garabet Ibrăileanu, Ioana sau Jocurile Daniei de Anton Holban, Gib Mihăescu, Rusoaica 
  2. Roman al experienței: Nuntă în cer, Maitreyi de Mircea Eliade, Întâmplări din irealitatea imediată de Max Blecher
 3. Limbă și comunicare
  1. Stilul indirect. Stilul indirect liber
  2. Dialogul și monologul interior
  3. Argumentul și argumentarea
  4. Compararea și evaluarea unor argumente diferite
  5. Stilul și calitățile lui generale

În cazul în care ai nevoie de mai multe explicații sau de alte materiale ajutătoare pentru a trece cu brio peste teza la română, clasa 11, sem 2, te sfătuim să accesezi secțiunea Română, de pe liceunet.ro. Vei găsi ghiduri, eseuri și alte materiale utile pentru lucrarea semestrială.