Teza la Matematică Clasa 12 Semestrul 2

Matematica se numără printre materiile cele mai dificile pe care le studiem la clasă și din care dăm și teză, dar și examen, fapt pentru care trebuie să învățăm fiecare lecție predată la clasă pas cu pas, să ne facem temele și să exersăm formulele date la orele de matematică din clasa a 12-a.

Pentru a te ajuta să obți o notă mare la teza la matematică din clasa a 12-a, pe semestrul 2, profesorii de matematică ai echipei Liceunet îți vor pregăti o listă cu toate posibilele subiecte și 4 Modele de Teză la Mate, în funcție de profilul urmat. 

Update: Subiectele pentru tezele din semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.

Te sfătuim să accesezi ghidul și pagina dintr-un ghid indicate mai jos, care conțin atât noțiuni teoretice cât și multe exerciții rezolvate, pe care, dacă le rezolvi, îți garantăm că vei obține o notă mai bună la teza din acest semestru:

Lista de mai jos conține titlurile capitolelor și a lecțiilor studiate la Matematică în clasa a 12-a, în cel de-al doilea semestru, până la Teză. 

Însă, fiind clasa a 12-a, unii profesori pot da teza la matematică din subiecte de Bacalaureat. Accesează pagina Bac Matematică pentru a vedea cum se rezolvă subiectele de Bac la matematică. 

Teza la matematică clasa 12 semestrul 2  | Conținuturi

 • Pentru 3 din 4 profile (matematică-informatică - M1, științele naturii - M2, tehnologic - M3) avem următoarele tituluri de capitole și de lecții care pot interveni în subiectele pentru teza din acest semestru:

ALGEBRĂ 

Inele de polinoame cu coeficienți într-un corp comutaitv (Q, R, C, Zp, p-prim)

 1. Forma algebrică a unui polinom, funcţia polinomială, operaţii (adunarea, înmulţirea, înmulţirea cu un scalar).
 2. Teorema împărțirii cu rest; împărțirea polinoamelor, împărțirea cu X-a, schema lui Horner.
 3. Divizibilitatea polinoamelor, teorema lui Bézout; c.m.m.d.c. şi c.m.m.m.c. al unor polinoame, descompunerea unor polinoame în factori ireductibili.
 4. Rădăciniale polinoamelor, relaţiile lui Viète. 
 5. Rezolvarea ecuațiilor algebrice, ecuații binome, ecuații bipătrate.

ANALIZĂ MATEMATICĂ 

 1. Integrala definită
 2. Aplicații ale integralei definite
  1. Aria unei suprefețe plane.
  2. Volumul unui corp de rotație.
  3. Calculul unor limite de șiruri folosind integrala definită.
 • Pentru cel de-al patrulea profil, pedagogic - M4, avem următoarele conținuturi:

ALGEBRĂ 

Sisteme de ecuații liniare

 1. Matrice inversabile.
 2. Ecuaţii matriceale.
 3. Sisteme liniare cu cel mult 3 necunoscute, forma matriceala a unui sistem liniar.
 4. Metode de rezolvare a sistemelor liniare: metoda Cramer, metoda Gauss. 
 5. Aplicaţii: ecuaţia unei drepte determinate de două puncte distincte, aria unui triunghi şi caracterizarea coliniarității a trei puncte în plan.

Repetă teoria semestrului 2, necesară pentru teza la matematică din clasa a 12-a accesând Memorator matematică clasa a XII-a.