Teza la Istorie

Dai teză la istorie, însă nu știi exact cum ar trebui să te pregătești pentru ca nota să fie una cât mai mare? Echipa Liceunet vine în ajutorul tău!

Ne-am gândit că ți-ar fi de folos să citești câteva subiecte în genul celor pe care profesorii obișnuiesc să le conceapă pentru o teză, pentru a te familiariza cu structura și pentru a vedea cum arată un eseu care respectă baremul la istorie.

Update Noiembrie 2020: Tezele școlare nu se mai susțin anul acesta școlar (2020-2021), a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie. Acestea vor fi înlocuite cu evaluarea sumativă.

Iată paginile noastre dedicate fiecărei clase în parte:

Teză Istorie - Clasa a XII-a

Fie că ești sau nu elev în clasa a XII-a, te sfătuim să consulți câteva dintre rezolvările subiectelor care s-au dat anii trecuți la examenul de Bacalaureat, întrucât majoritatea profesorilor se ghidează după această structură atunci când redactează un subiect pentru teza din ultimul an de liceu.

Astfel, pe lângă obținerea unei note bune la teză, vei reuși să te pregătești și pentru Bac.

Citind exemplele din paginile de mai jos, vei afla cum trebuie să rezolvi corect Subiectul I, cum să formulezi un punct de vedere referitor la o acțiune sau cum să argumentezi o afirmație printr-un fapt istoric relevant, cerințe întâlnite la Subiectul II, dar și cum să redactezi un eseu de nota 10, cerință întâlnită la Subiectul III.

Teză Istorie - Clasele IX-XI

Pe Liceunet.ro găsești și o serie de referate de nota 10 care te vor ajuta să te pregătești pentru teză. Iată câteva materiale care îți vor fi de mare folos, deoarece dezbat teme majore din istoria României:

Pentru pregătirea optimă a tezelor, examenului de Bacalaureat și orelor de istorie citește manualele noastre de istorie:

Spor la învățat! :)