Texte literare și texte nonliterare - Ghid

Textul literar este acea creație rezultată ca urmare a imaginației autorului, care se remarcă prin expresivitate realizată cu ajutorul figurilor de stil și a imaginilor artistice, în care figurile centrale sunt personaje, iar scopul principal este acela de a impresiona cititorul. În această categorie intră textul narativ, textul poetic, textul dramatic și textul descriptiv. 

Pe de altă parte, textul nonliterar poate fi definit ca o creație care are la bază realitatea, care prezintă în mod obiectiv faptele și care are ca scop informarea cititorului. Sunt considerate texte nonliterare următoarele tipuri de texte: textul memorialistic, textul epistolar, textul jurnalistic, textul juridico-administrativ, textul științific, textul argumentativ, dar și unele texte descriptive.

Texte literare și texte nonliterare este un eBook-conceput sub forma unui ghid cu ajutorul căruia vei afla ce presupune fiecare dintre cele două tipuri de materiale, care sunt caracteristicile fiecăruia și cum pot fi clasificate. Așadar, dacă vrei să afli definiția textului literar sau a textului nonliterar, care sunt scrierile care derivă din aceste categorii și cum le poți identifica mai ușor, acest material îți va fi de mare ajutor. 

Accesează eBook-ul și pregătește-te pentru orele de limba și literatura română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Texte literare și texte nonliterare - Ghid

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.