Lock

Sfaturi utile

Lock

Pentru a te ajuta să te pregătești așa cum se cuvine…

...

Sfaturi practice

Este foarte important ca după ce ai terminat de scris un text de tip argumentativ să te verifici pentru a vedea dacă ai respectat toți pașii importanți. Structura textului de tip argumentativ, conectorii specifici folosiți și o concluzie pertinentă sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le iei în calcul atunci când faci lectura finală.

Pentru a veni în ajutorul tău, profesorii noștri din echipa Liceunet au alcătuit o listă cu cele mai importante detalii de care trebuie să ții cont. Citește cu atenție elementele menționate la Checklist la finalul textului argumentativ, iar după ce ai terminat de scris textul să te verifici pe baza celor enumerate. Respectând reperele de aici, șansele de a obține punctajul maxim sunt ridicate.

Un prim pas important atunci când creezi un text argumentativ este să te asiguri, de fiecare dată când ai de răspuns unei asemenea cerințe, că ai înțeles exact mesajul și știi despre ce trebuie să scrii. Pentru asta îți recomandăm să citești cu atenție enunțul, pentru că din grabă sau din cauza emoțiilor este posibil să omiți să notezi anumite informații pe foaia de examen.

În plus, dacă ai posibilitatea, îți recomandăm să te documentezi despre subiectul respectiv înainte să începi să scrii pentru că îți va fi mult mai ușor să găsești argumentele potrivite. Nu uita! Fiecare argument pe care îl enunți trebuie să fie însoțit de un exemplu potrivit.

Totodată,…

...

Respectarea baremului pentru Bacalaureat

La examenul de Bacalaureat de la Limba și Literatura Română, subpunctul al doilea de la primul subiect presupune redactarea unui text argumentativ în care să susții cu opinii personale și exemple un citat sau o anumită idee regăsită în textul primit.

O bună metodă pentru a te familiariza cu structura acestui text este să consulți modelele pe care profesorii noștri le-au redactat pentru a-ți veni în ajutor. 

În plus, trebuie să știi că toate textele de pe Liceunet.ro respectă cu strictețe cerințele de la BAC, așa că vei putea învăța cum se rezolvă corect și complet acest subiect.

În vederea primirii celor 20 de puncte care …

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in