Text argumentativ despre rolul... în promovarea...

Profesorii de limba română cu care colaborează echipa Liceunet îți pun la dispoziție mai multe materiale care respectă structura textului argumentativ și pe care le poți folosi ca sursă de inspirație pentru redactarea temelor și pentru rezolvarea cerinței de la punctul B din cadrul subiectului I de la examenul de Bacalaureat.

Totodată poți dezvolta argumentele prezentate în aceste exemple despre rolul mass-media în promovarea evenimentelor culturale, rolul internetului în promovarea unei cărți, rolul rețelelor de socializare în promovarea artei sau rolul videoclipurilor în promovarea unor valori sau atitudini pentru a obține materiale originale.

Citind aceste materiale vei afla cum trebuie să îți structurezi lucrarea, cum să introduci argumentele și ce conectori trebuie să folosești pentru ca eseul tău să primească not…

...

Rolul mass-media în promovarea evenimentelor culturale

Redactarea unui text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul mass media în promovarea evenimentelor culturale a fost cerința pe care au primit-o elevii de clasa a XII-a de la profilul uman la simularea examenul de Bacalaureat la limba și literatura română din data de 13 martie 2017.

Știrile prezentate de mass-media au, în principal, rolul de a ne informa, însă, dincolo de asta, scopul televiziunii, radioului, internetului sau a altor mijloace de informare în masă este și de a contribui la educația noastră, de a ne culturaliza. Prin urmare, pe lângă informații de actualitate și emisiuni de divertisment, mass-media trebuie să prom…

...

Rolul internetului în promovarea unei cărți

În data de 7 martie 2016, elevii de clasa a XII-a, de la profilul uman, au susținut simularea examenului de Bacalaureat, iar la subiectul II au primit cerința de a scrie un text argumentativ despre rolul internetului în promovarea unei cărți. Pentru a vedea cum trebuia structurat un astfel de material și care sunt argumentele pe care le-ai fi putut folosi în textul tău argumentativ, îți punem la dispoziție „Text argumentativ despre rolul internetului în promovarea unei cărți”.

În ziua de astăzi, când tehnologia ocupă un loc atât de important în viața omului contemporan, internatul și folosirea acestuia au devenit indispensabile. Partea bună a faptului că internetul este accesibil tuturor este și aceea că ace…

...

Rolul rețelelor de socializare în promovarea artei

Lucrarea „Text argumentativ despre rolul rețelelor de socializare în promovarea artei” a fost concepută de profesorii noștri pentru ca tu să vezi cum trebuie abordată cerința pe care au primit-o elevii olimpici și sportivii de performanță la subiectul II, în sesiunea specială a Bacalaureatului la română, ce s-a desfășurat în data de 25 mai 2015.

Astfel, dacă la școală sau la examenul de Bacalaureat vei întâlni cerința de a scrie un text argumentativ despre rolul rețelelor de socializare în promovarea artei, vei ști exact care sunt informațiile pe care nu trebuie să le omiți.

În ziua de astăzi, nimeni nu poate nega importanța internetului și a rețelelor sociale. De la oameni care doresc să simtă că „țin pasul” cu societatea contemporană, la companiile mici care au nevoie de spațiu pentru comunicarea cu clienții, aproape totul gravitează în…

...

Rolul videoclipurilor în promovarea unor valori sau atitudini

La rezerva subiectului II de la Bacalaureatul la limba și literatura română, sesiunea august-septembrie, 2016, profilul real, elevii de clasa a XII-a au primit cerința de a scrie un text argumentativ despre rolul videoclipurilor în promovarea unor valori sau atitudini. Profesorii noștri de limba și literatura română au rezolvat această cerință și îți pun la dispoziție un text care respectă structura impusă în barem. Citind „ Textul argumentativ despre rolul videoclipurilor în promovarea unor valori sau atitudini” vei avea o sursă de inspirație și vei ști cum trebuie structurat un text argumentativ cu care să obții un rezultatul bun.

Consider că transmiterea valorilor și educarea în vederea implementării unor anumite atitudini sunt aspecte pentru care era, în trecut, responsabilă familia fiecărui individ. Odată cu dezvoltarea și creșterea influenței mass-media în societate,…

...

Rolul campaniilor de promovare a unui stil de viață sănătos

Tema aleasă, promovarea sănătății prin campanii publicitare îți oferă numeroase surse de inspirație din viața cotidiană ajutându-te astfel să poți elabora un eseu de notă maximă. 

Sănătatea este o latură importantă a vieții umane, pe care și-o dorește fiecare, fiind știut că nu putem face nimic dacă nu suntem sănătoși, dacă nu avem energie și poftă de viață sau dacă nu ducem un mod de viață sănătos și echilibrat. Din punctul meu de vedere…

...

Rolul comunicării în reușita unui proiect de echipă

Scrierea unui text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul comunicării în reușita unui proiect de echipă a fost cerința pe care au primit-o elevii de la profilul real la subiectul al doilea de la examenul de Bacalaureat la română din data de 26 iunie 2017. 

Se spune că „unde-s doi, puterea crește”, însă pentru ca această zicală să se adeverească, trebuie îndeplinite niște condiții. Consider că rolul comunicării în reușita unui proi…

...

Rolul încrederii în ceilalți pentru reușita unui proiect de echipă

Subiectul al II-lea din cadrul modelului de subiect pentru Bacalaureatul la limba română - 2017, profilul real, a avut ca cerință redactarea unui text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte despre rolul încrederii în ceilalți pentru reușita unui proiect de echipă. 

Un proiect de echipă presupune participarea în mod pe cât posibil egal a tuturor membrilor echipei respective. O bine-cunoscută zicală spune: „Unde-s doi, puterea crește”. Pentru ca acest citat să se materializeze este nevoie ca echipa să întrunească anumite condiții.

În primul rând, încrederea în ceilalți membri ai echipei este ese…

...

Rolul efortului în obținerea unei reușite

Textul argumentativ despre rolul efortului în obținerea unei reușite include o serie de argumente pe care le poți folosi în cazul în care la examenul de Bac sau la școală vei primi o astfel de cerință.

Prin muncă și stăruință vei ajunge la dorință, spune un proverb românesc. Încă din copilărie, părinții și profesorii ne învață că nu obținem nimic notabil fără a depune efort. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, realizăm c…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in