Text argumentativ despre rolul artistului în societate

Textele argumentative despre artă și rolul artistului în societate sau derivate ale acestor teme respectă structura impusă la Bacalaureat, iar termeni folosiți sunt simpli și ușor de înțeles și de reținut. 

Cerința de a scrie un text argumentativ pe o anumită temă sau pornind de la un anumit citat o vei întâlni la cerința B de la subiectul I al Bacalaureatului de la română, de aceea este foarte important să știi cum se redactează un astfel de …

...

Rolul artistului în societate

„Text argumentativ despre rolul artistului în societate” este un material redactat de către un elev și îți poate folosi drept model pentru a scrie propriul tău eseu.

Artistul este „personajul” care de multe ori schimbă perspectiva asupra vieții. După părerea mea, rolul pe care îl are în societate, îi determină pe mulți să-și urmeze visul, devenind un model demn de urmat.

În primul rând, artistul este p…

...

Rolul artei în educarea tinerilor

Textul argumentativ despre rolul artei în educarea tinerilor este un reper după care te poți ghida pentru a fi sigur că răspunzi corect la cerința întâlnită la subiectul I al Bacalaureatului de la limba română. 
La simularea din anul 2014, elevii de clasa a XI, de la profilul uman, au primit cerința de a redacta un text argumentativ pe acestă temă, de aceea profesorii noștri s-au gândit că îți va fi extrem de util să vezi cum arată un model rezolvat conform baremului. Citind eseul Text argumentativ despre rolul artei în educarea tinerilor vei afla ce structură trebuie să aibă textul argumentativ corect, ce conectori trebuie să folosești și cum să îți susții mai bine argumentele.

Prin artă, omenirea a reușit să păstreze amintirea unor evenimente istorice, să valorifice idei, și totodată, să cizeleze nenu…

...

Menirea artistului

Dacă te întrebi care este menirea artistului vei găsi în acest text argumentativ toate răspunsurile de care ai nevoie. Echipa Liceunet a conceput acest text argumentativ despre menirea artistului pentru a te ajuta să scrii un material cât mai complex pornind de la această temă.

Accesând acest text argumentativ despre menirea artistului îți va fi mult mai ușor să răspunzi la cerința pe care o vei întâlni la subiectul I al examenului de Bac.

La ora actuală, prea puțini sunt artiștii care sunt cu adevărat apreciați. De asemenea, mulți dintre cei care ar fi avut potențialul necesar pentru a fi artiști de calitate au ales plăcerile materiale în locul împlinirii spirituale oferite de activitatea artistică. Cu toate acestea, menirea artistului în lume va fi mereu relevantă, iar semnificația ei nu se va pierde niciodată.

În primul rând, atât pr…

...

Modul în care arta modelează sensibilitatea umană

Textul argumentativ despre modul în care arta modelează sensibilitatea umană este un eseu scris de un elev cu ajutorul căruia vei ști exact ce pași trebuie să urmezi pentru a avea un text argumentativ bun.

Arta reprezintă expresia trăirilor oamenilor din toate timpurile. Aceasta cuprinde totalitatea creațiilor umane, de la pic…

...

Importanța scrierilor memorialistice pentru înțelegerea operei unui artist

Redactarea unui text argumentativ despre importanța scrierilor memorialistice pentru înțelegerea operei unui artist este cerința pe care au primit-o elevii olimpici de la profilul real care au susținut sesiunea specială a examenului de Bacalaureat din data de 6 iunie 2017. Pentru a-ți arăta cum trebuie structurat un text argumentativ și pentru a-ți oferi câteva argumente legate de importanța scrierilor memorialistice pentru înțelegerea operei unui artist, profesorii Liceunet au conceput acest material.

Textul memorialistic reprezintă o colecție de însemnări și notații ale unei personalități. El este, de regulă, conceput sub forma unui jurnal și are caracter retrospectiv, fiind, de obicei, scris aproape de sfârșitul vieții sau al unei etape existențiale a autorului. Importanța textului memorialistic pentru înțelegerea operei unui artist este deose…

...

Menirea operei de artă, pornind de la afirmația lui Eugen Lovinescu: Admițând influența unei opere de artă asupra noastră, îi admitem și putința de a ne preface sufletește. Un mare artist este deci un mare modelator de oameni

Prin parcurgerea acestui material, „Varianta 68, Subiect II, 2013, Text argumentativ despre menirea operei de artă, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Admițând influența unei opere de artă asupra noastră, îi admitem și putința de a ne preface sufletește. Un mare artist este deci un mare modelator de oameni.” (E.Lovinescu, Opere, I)” vei reuși să înțelegi în ce constă un text argumentativ. 

În general, operele de artă au fost gândite de artiști cu un scop precis, ele având ca destinație finală impresionarea celor care iubesc cultura. Asta deoarece în momentul în care se stabilește primul impact între artist și cel căruia i se adresează, ceva cu totul miraculos se …

...

Destinul operelor de artă

Acest text argumentativ a fost realizat de un elev, iar structura sa și modul în care sunt dezvoltate ideile sunt ușor de înțeles și de reprodus.

Opera de artă reprezintă materializarea sentimentelor unui artist. Fie că este vorba de literatură, pictură sau sculptură, aceasta conține o mică parte din sufletul creatorului. În opinia mea, operele de artă înfruntă nemurirea, deoarece ele își sporesc valoarea odată cu trecerea timp…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in