Text argumentativ despre moralitate în societatea contemporană

Exemplele de pe această pagină reprezintă structura textului argumentativ (introducere, argumente, concluzie), argumentele sunt însoțite de exemple, de aceea, dacă nu știi cum trebuie să arate un text argumentativ, poți consulta aceste mode…

...

Moralitate în societatea contemporană

„Text argumentativ despre moralitate în societatea contemporană” este un eseu realizat de către un elev și poate fi o sursă de inspirație atunci când vei avea și tu de realizat un eseu cu o temă asemănătoare. 

Moralitatea în societatea contemporană conturează c…

...

Comportarea lăudabilă / morală

Sunt de acord cu afirmația „Moralitatea se răzimă pe respectul [față] de alții și pe respectul de sine”, întrucât o persoana integră își respectă semenii și totodată pe ea însăși.

În primul rând, în opinia mea, o persoana morală trebuie să aibă o serie de calități morale. De exemplu, tr…

...

Importanța respectării unor reguli într-un domeniu de activitate

Textul redactat de profesorii noștri răspunde corect la cerința de la examenul de Bac: „un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanța respectării unor reguli într-un domeniu de activitate”, întâlnită de elevii de la profilul real, în sesiunea august-septembrie, 2014.

„Dacă viața ar fi un joc fără reguli, atunci nu am avea satisfacția că le-am încălcat”, spunea destul de cinic cineva. Și totuși, consider că nu putem trăi în afara unor norme care s…

...

Importanța corectitudinii în asigurarea succesului profesional

Redactarea unui text de tip argumentativ despre importanța corectitudinii în asigurarea succesului profesional este cerința prevăzută al modelul de subiect de la română, pentru profilul real, anul 2016.

În opinia mea, corectitudinea este una dintre virtuțile umane cele mai de preț. De asemenea, această calitate este foarte rar întâlnită, motiv pentru care ea va fi mereu deosebit de apreciată, atât în contextul personal, cât și în cel profesional.

În primul rând, corectitudinea garantează încrede…

...

Caracter și moralitate

Exemplul pus la dispoziție de profesorii noștri reprezintă un text argumentativ complex, de la care poți să pornești atunci cât trebuie să scrii un text argumentativ având ca temă caracterul.

Ipoteza

Una din întâlnirile decisive în adolescență a fost cea cu un profesor pe care acum, după ani, mi-l aduc aminte ca fiind un om de caracter. Profesorul meu de istorie era corect, sincer în evaluarea noastră, exigent și constant în atitudinea și comportamentul său. Avea o cultură vastă și principii pe care nu le încălca niciodată, își respecta cuvântul și nu accepta compromisurile sau căile de mijloc. Avea un mod aparte de a se apropia de noi și de a preda istoria - făcând multe conexiuni și învățându-ne să ne raportăm la trecut și prezent.

Argumentarea

Caracterul, d…

...

Responsabilitate, pornind de la afirmația lui Anton Pann: Sfătuiește-te cu cel mic și cu cel mare și pe urmă hotărăște tu însuți

Acest text argumentativ despre responsabilitate, pornind de la următoarea afirmație a lui Anton Pann: „Sfătuiește-te cu cel mic și cu cel mare și pe urmă hotărăște tu însuți” îți va fi de folos pentru a redacta un răspuns corect la cerința întâlnită la examenul de Bac la română, din anul 2010, sesiunea august-septembrie. 

Responsabilitatea implică simțul răspunderii. Dacă vrem să obținem rezultate satisfăcătoare în muncă, dar și în alte d…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in