Text argumentativ despre libertate

Aceste texte argumentative despre libertate au fost concepute de profesori, respectă întocmai structura unui text argumentativ și conțin argumente bine alese și formulate, motiv pentru care este foarte important să arunci o privire peste ele. Nu uita! O astfel de cerință vei întâlni și la subiectul II al Bacalaureatului scris la română, de aceea este esențial să știi cum să o abordezi.

Accesează textele argumentative despre libertate pe care ți le pun la dispoziție echipa Liceunet și vei ști să formulezi introducerea, argumentele și concluzia pe care trebuie să le conțină materialu…

...

Libertate

Acest text argumentativ despre libertate reprezintă un material foarte complex și folositor pentru elevii de liceu. Am creat acest exemplu pentru a-ți oferi un ajutor în redactarea propriilor tale texte argumentative de acest gen. 

Ipoteza

Libertatea este în noi, nu în afara noastră

După părerea mea, termenul libertate, prin care înțelegem, în linii mari, lipsa oricărei constrângeri, este atât de vag, încât cu greu se poate da o definiție corectă a acestuia. Vorbim de libertatea de gândire, de libertatea de mișcare, de libertatea de a acționa, de libertatea de țară, dar aceste noțiuni sunt atât de generale, încât nu putem crede decât că libertatea este o noțiune abstractă, deoarece este dificil să o putem raporta la ceva concret. Firește, să fim liberi ne dorim cu toții. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, încercăm să ne desprindem de cei sub tutela cărora ne aflăm, îndeosebi părinții, aspirând să obținem râvnita libertate. Și totuși, în situația în…

...

Libertate, pornind de la următoarea afirmație: Libertatea este mai ales forța de a înlătura înrâurirea altora, de a înlătura interesul și instinctul și de a întrebuința inteligența ta singur, în chip nobil

Acest text pus la dispoziție de echipa Liceunet răspunde la cerința de a scrie un text de tip argumentativ, de 15 – 30 de rânduri, despre libertate, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Libertatea este mai ales forța de a înlătura înrâurirea altora, de a înlătura interesul și instinctul și de a întrebuința inteligența ta singur, în chip nobil”, regăsită într-unul dintre modelele de subiecte din 2013.

Afirmația lui Mihail Sadoveanu se referă la libertatea de a acționa conform propriilor principii, făcând abstracție de ceilalți, de interes, dar și de instinct.

Personal, mă declar întru totul de acord cu această idee, considerând că libertatea este o lege a naturii în fiecare dintre noi, un dar pe care fiecare l-a primit la naștere. Avem deci un destin. Avem și o libertate, un fel propriu, natural de a fi. Libertatea e nemăsurabilă, atâta timp cât o conștientizăm și încer…

...

Relația dintre constrângerile sociale și trăsăturile de caracter individuale în dobândirea libertății

Textul argumentativ despre relația dintre constrângerile sociale și trăsăturile de caracter individuale în dobândirea libertății a fost redactat de către un elev și îți poate folosi drept punct de pornire pentru scrierea propriului tău eseu pe această temă. 

Eseul respectă structura textului argumentativ (introducere, argumente, concluzie), argumentele sunt bine formulate și susținute de exemple, de aceea merită să arunci o privire și peste acest text înainte de a elabora propria ta lucrare.

Libertatea este o modalitate prin care fiecare persoană se manifesta și acționează având în vedere și ținând cont de propriile dorințe. După părerea mea exi…

...

Libertatea tinerilor de a-și alege profesia

Se spune că alegerea carierei reprezintă primul pas pe care orice tânăr îl face spre maturitate. Textul argumentativ despre tineri și alegerea carierelor prezintă argumente clare despre importanța și semnificația acestor alegeri. 

Alegerea unei profesii este o decizie importantă în viața unui tânăr. De multe ori, însă, acest moment se transformă într-un lung șir de discuții între tânăr și cei din jurul lui, în special părinții. Aceștia pot fi mai mult sau mai puțin implicați în educația unui copil și pot influența alegerile acestuia. Consider că este important ca tânărul să își aleagă singur profesia pe care o dorește, fără să fie constrâns, ținând cont de pregătire și atracție/talent în acel domeniu. În caz contrar, se poate ajunge la efecte negative, cum ar fi efectuarea unei meserii fără plăcere.

În primul rând, consider că este eronată ideea că, datorită experienței lor de viață, părinții pot decide pentru copilul lor, fiind convinși de faptul că ceea ce a mers pentru ei poate me…

...

Împlinirea prin muncă, pornind de la afirmația: Nu există nici libertate, nici cultură fără muncă

Citind textul argumentativ despre împlinirea prin muncă, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Nu există nici libertate, nici cultură fără muncă.” (Mihai Eminescu, Opere, IX), redactarea unui material asemănător nu ți se va mai părea o cerință dificilă.

E o axiomă să spunem că munca stă la baza consolidării caracterului fiecărui om, definirii corecte a unui drum în viață, drum pe care fiecare dintre noi alege să-l urmeze prin mai multă sau mai puțină trudă.

Pe de o parte, o activitate întreprinsă poate conduce la libertatea materială, dar și spirituală, numai prin consecvență, onestitate, disciplină și înțelepciune. Astfel, pentru a ne dobândi libertatea personală este necesar ca munca depusă să fie justă, să nu creeze prejudicii. Din aceasta perspectiv…

...

Libertatea de exprimare

Pentru a aprofunda conceputul de libertate de exprimare și pentru a ști cum trebuie redactat un text argumentativ pornind de la această temă, îți recomandăm să citești și materialul de mai jos.

Conceptul de „libertate de exprimare” se află în strânsă legătură cu cel al societății democratice. Acesta reprezintă una dintre condițiile de bază ale democrației, ai căror adepți consideră că la baza unei societăți sănătoase și funcționale stau oameni liberi, cărora li se permite să decidă asupra propriului destin.

Pe de-o parte,…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in