Text argumentativ despre libertate
Aceste texte argumentative despre libertate au fost concepute de profesori, respectă întocmai structura unui text argumentativ și conțin argumente bine alese și formulate, motiv pentru care este foarte important să arunci o privire peste ele. Nu uita! O astfel de cerință vei întâlni și la subiectul II al Bacalaureatului scris la română, de aceea este esențial să știi cum să o abordezi.
Accesează textele argumentative despre libertate pe care ți le pun la dispoziție echipa Liceunet și vei ști să formulezi introducerea, argumentele și concluzia pe care trebuie să le conțină materialu…
...
- Libertate
- Libertate, pornind de la următoarea afirmaţie: Libertatea este mai ales forţa de a înlătura înrâurirea altora, de a înlătura interesul şi instinctul şi de a întrebuinţa inteligenţa ta singur, în chip nobil
- Relația dintre constrângerile sociale și trăsăturile de caracter individuale în dobândirea libertății
- Libertatea tinerilor de a-și alege profesia
- Împlinirea prin muncă, pornind de la afirmația: Nu există nici libertate, nici cultură fără muncă
- Libertatea de exprimare
Libertate
Ipoteza
Libertatea este în noi, nu în afara noastră
După părerea mea, termenul libertate, prin care înțelegem, în linii mari, lipsa oricărei constrângeri, este atât de vag, încât cu greu se poate da o definiție corectă a acestuia. Vorbim de libertatea de gândire, de libertatea de mișcare, de libertatea de a acționa, de libertatea de țară, dar aceste noțiuni sunt atât de generale, încât nu putem crede decât că libertatea este o noțiune abstractă, deoarece este dificil să o putem raporta la ceva concret. Firește, să fim liberi ne dorim cu toții. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, încercăm să ne desprindem de cei sub tutela cărora ne aflăm, îndeosebi părinții, aspirând să obținem râvnita libertate. Și totuși, în situația…
...
Libertate, pornind de la următoarea afirmație: Libertatea este mai ales forța de a înlătura înrâurirea altora, de a înlătura interesul și instinctul și de a întrebuința inteligența ta singur, în chip nobil
Afirmația lui Mihail Sadoveanu se referă la libertatea de a acționa conform propriilor principii, făcând abstracție de ceilalți, de interes, dar și de instinct.
Personal, mă declar întru totul de acord cu această idee, considerând că libertatea este o lege a naturii în fiecare dintre noi, un dar pe care fiecare l-a primit…
...
Relația dintre constrângerile sociale și trăsăturile de caracter individuale în dobândirea libertății
Libertatea este o modalitate prin care fiecare persoană se manifesta și acționează având în vedere și ținând cont de propriile dorințe. După părerea mea exi…
...
Libertatea tinerilor de a-și alege profesia
Alegerea unei profesii este o decizie importantă în viața unui tânăr. De multe ori, însă, acest moment se transformă într-un lung șir de discuții între tânăr și cei din jurul lui, în special părinții. Aceștia pot fi mai mult sau mai puțin implicați în educația unui copil și pot influența alegerile acestuia. Consider că este important ca tânărul să își aleagă singur profesia pe care o dorește, fără să fie constrâns, ținând cont de pregătire și atracție/talent în acel domeniu. În caz contrar, se poate ajunge la efecte negative, cum ar fi efectuarea unei meserii fără plăcere.
În primul rând, consider că este eronată ideea că, datorită experienței lor de viață, părinții pot decide pentru copilul lor, fiind convinși de faptul că ceea ce a mers pentru ei poat…
...
Împlinirea prin muncă, pornind de la afirmația: Nu există nici libertate, nici cultură fără muncă
E o axiomă să spunem că munca stă la baza consolidării caracterului fiecărui om, definirii corecte a unui drum în viață, drum pe care fiecare dintre noi alege să-l urmeze prin mai multă sau mai puțină trudă.
Pe de o parte, o activitate întreprinsă poate conduce la libertatea materială, dar şi spirituală, numai prin consecvență, onestitate, disciplină și înțelepciune. Astfel, pentru a ne dobândi libertatea personală este necesar ca munca depusă să fie justă, să nu creeze prejudicii. Din ac…
...
Libertatea de exprimare
Conceptul de „libertate de exprimare” se află în strânsă legătură cu cel al societății democratice. Acesta reprezintă una dintre condițiile de bază ale democrației, ai căror adepți consideră că la baza unei societăți sănătoase și funcționale stau oameni liberi, cărora li se permite să decidă asupra propriului destin.
Pe de-o parte, educația primită și confortul provenit…