Text argumentativ despre lectură

În cadrul textelor argumentative de pe această pagină sunt aduse argumente în favoarea lecturii și a experienței câștigate de pe urma citirii unor cărți de căpătâi. Poți folosi aceste texte argumentative pentru a te familiariza cu subiectul și pentru a te inspira în scrierea propriului tău eseu.

Ce mai trebuie să știi este faptul că profesorii au respectat întocmai structura textului argumentativ, dar și reperele prevăzute la cerința B a subiectului I din cadrul examenului de Bacalaureat la r…

...

Lectură

Eseul publicat de noi constituie un text argumentativ despre lectură. Acest prim exemplu este unul complex care te va ajuta să înțelegi care este structura optimă a unui text argumentativ.

Ipoteza

Cartea, o lume în așteptare dezvăluită prin lectură

Încă din cele mai vechi timpuri, omul a simțit nevoia să exprime bogăția de trăiri, sentimente, concepte și idei, întreaga sa ardere interioară. Au luat astfel naștere cărțile, aceste oglinzi ale sufletului, rod al imaginației și al fanteziei creatoare. Născute din truda, răbdarea și pasiunea omului, cărțile ne stau la căpătâi, luminându-ne sufletul, îmbogățindu-ne cunoștințele, dezvoltându-ne gândirea.

În opinia mea, cartea cu splendorile cuprinse în ea și, implicit, lectura trec poate mai neobservate din cauza altor surse informative din zilele noastre, cum sunt radioul, televiziunea, internetul, care au unele avantaje față de lectura unei cărți. Dar discreția acestui prieten tăcut care este cartea, ce vorbește doar când îl întrebi, nu trebuie văzută ca o …

...

Importanța lecturii în viață, pornind de la afirmația lui Nicolae Manolescu: A citi înseamnă a învăța...

Acesta este un text argumentativ despre importanța lecturii în viață, pornind de la următoarea afirmație a lui Nicolae Manolescu: „A citi înseamnă a învăța. E o formă de experiență sau, mai bine zis, un multiplicator pentru experiențele noastre: căci dacă ne-am mărgini la ceea ce putem trăi sau vedea în jurul nostru într-o viață de om, am fi foarte săraci”. Eseul argumentativ despre importanța lecturii în viață reprezintă o variantă de rezolvare pentru subiectul de la Bacalaureat, primit de elevi în sesiunea august-septembrie, din  data de 30.08.2010.

Lectura reprezintă o formă de petrecere a timpului liber care nu numai că detensionează și relaxează, ci și educă și dezvoltă mental. Din punctul meu de vedere, afirmația lui Nicolae Manolescu este perfect valabilă deoarece, deși este vizibil faptul că în ziua de azi lectura…

...

Rolul lecturii în viața tinerilor

„Text argumentativ despre rolul lecturii în viața tinerilor” este un eseu argumentativ care susține importanta lecturii în viața tinerilor.

Consider că lectura are o deosebită importanță în viața tinerilor, întrucât aceasta poate constitui un mentor în dezvoltarea psihologică și intelectuală a tinerilor.

Un prim argument face referire la faptul că, de cele mai multe ori, în perioada adolescenței, tânărul își formează pe deplin personalitatea, modul de gândire și de acționare. Lectura este cu siguranță o necesitate tocmai pentru că lărgește or…

...

Rolul lecturii în dezvoltarea personală

Subiectul al II-lea de la examenul de Bacalaureat la limba și literatura română, sesiunea iunie-iulie, 2016, profil uman, prevedea scrierea unui text argumentativ despre rolul lecturii în dezvoltarea personală. Pentru a-ți oferi o sursă de inspirație pentru rezolvarea unei astfel de cerințe, profesorii noștri de limba și literatura română au conceput o variantă de răspuns, care respectă baremul propus de către reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării. 

În opinia mea, lectura joacă un rol important în dezvoltarea individuală a fiecăruia dintre noi, în parte. Un om citit se bucură de o cultură generală sporită, precum și de volumul de cunoștințe necesar dezvoltării sale personale.

În primul rând, rolul semnificativ al lecturii este evident încă de la o vârstă fragedă. Copilul care practică lectura zilnică va avea…

...

Contribuția lecturii la îmbogățirea vocabularului unui elev

Ai de scris un text argumentativ despre contribuția lecturii la îmbogățirea vocabularului unui elev, dar nu ai inspirație și nu știi ce idei să folosești? Citind acest exemplu vei găsi noțiuni folositoare pentru alcătuirea propriului tău material.

În opinia mea, rolul lecturii nu este numai acela de divertisment, ea fiind și o activitate care contribuie, printre alte, la îmbogățirea vocabularului unui elev.

În primul rând, prin lectură, elevul învață multe cuvinte și expresii noi. Cu cât citești mai mult, cu at…

...

Importanța activităților de îndrumare a lecturii elevilor

Cerința de a scrie un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte despre importanța activităților de îndrumare a lecturii elevilor a apărut la subiectul al II-lea al Bacalaureatului la limba română, din anul 2014, sesiunea iunie-iulie. Profesorii noștri s-au gândit că ți-ar fi de mare ajutor dacă ai vedea cum trebuie să arate un text formulat corect, de aceea au conceput acest material. Textul argumentativ despre importanța activităților de îndrumare a lecturii elevilor are rolul de a-ți oferi un exemplu de la care poți porni pentru redactarea propriei tale lucrări.

Lectura este un proces prin care se dezvoltă capacitatea de comunicare între oameni, de gândire și de limbaj. Gustu…

...

Importanța cititului

Cititul nu doar că ne îmbogățește cultura generală, dar ne ajută și să ne exprimăm mai ușor, stimulându-ne totodată imaginația și creativitatea. Însă mai multe despre importanța cititului și despre beneficiile lecturării unei cărți vei afla citind acest text argumentativ pregătit de profesorii noștri de limba și literatura română.

Lectura este un pas important în dezvoltarea psihologică a fiecăruia dintre noi. Din nefericire, în prezent, multe voci susțin că, din cauza evoluției tehnologiei (în special, a apariției și a popularității internetului), cititul și-a pierdut din farmec pentru tinerele generații. Eu nu susțin această ipoteză, întrucât…

...

Destinul cărții tipărite într-o societate digitalizată

Echipa Liceunet te învață cum să scrii o rezolvare corectă a cerinței de a redacta un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre destinul cărții tipărite într-o societate digitalizată. Această cerință se întâlnește printre modelele pentru subiectul II de la Bacalaureat, publicate în 01.01.2015, pentru profilul umanist.

Cărțile tipărite reprezintă principala sursă de cultură și civilizație a omenirii. Încă din cele mai vechi timpuri, odată ce oamenii au învățat cum să reprezinte grafic cuvintele, cărțile au devenit obiecte de neprețuit. Cum ar fi reușit creștinismul să pătrundă și să devină accesibil atâtor oameni dacă nu ar fi exi…

...

Rolul bibliotecilor publice

Cerința primită de elevii de clasa a XI-a, de la profilul uman, la subiectul II al simulării examenului de Bac de la limba și literatura română din 2016 a fost aceea de a scrie un text argumentativ despre rolul bibliotecilor publice.

Poate importanța bibliotecilor publice este de neînțeles pentru unii oameni, deoarece trăim într-un secol al tehnologiei, când majoritatea informațiilor se află la un click distanță, dar…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in