Text argumentativ despre importanța participării tinerilor la evenimente culturale

Dacă trebuie să scrii un text argumentativ care are drept temă aspecte culturale, însă nu ești sigur că argumentele prezentate de tine sunt cele corecte sau că structura eseului este cea corespunzătoare, îți recomandăm să citești materialele de mai jos.

În felul acesta te vei familiariza cu structura textului argumentativ și vei avea o sursă de inspirație pentru a scrie un text argumentativ despre importanța participării tinerilor/ adolescenților la evenimente culturale, rolul emisiunilor culturale în societatea actuală sau necesitatea promovării diversității culturale în societatea de azi.

Profesorii noștri de limba și literatura română l-au redactat respectând baremul de la examen, astfel că poți fi sigur de corectitudinea inform…

...

Importanța participării tinerilor la evenimente culturale

Subiectul II din varianta de rezervă de la sesiunea examenului de Bacalaureat la limba și literatura română din data de 24 august 2015 avea ca cerință redactarea unui text de tip argumentativ despre importanța participării tinerilor la evenimente culturale.

Consider că evenimentele culturale, mai ales cele din perioada în care trăim, au rolul de a reflecta societatea contemporană. Tot mai mulți artiști se dedică unei cauze, își asumă…

...

Rolul emisiunilor culturale în societatea actuală

La sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat la limba și literatura română (august-septembrie, 2016), elevii de la profilul uman au primit cerința de a scrie un text argumentativ despre despre rolul emisiunilor culturale în societatea actuală. Profesorii noștri de limba și literatura română au rezolvat deja această cerință și îți pun la dispoziție un text argumentativ care respectă structura unui astfel de material și pe care îl poți folosi ca sursă de inspirație.

În opinia mea, existența unor emisiuni culturale reprezintă o necesitatea în societatea actuală, perioadă în care mass-media este axată din ce în ce mai mult pe divertisment și promovare…

...

Importanța participării adolescenților la evenimente culturale

La subiectul II al rezervei de la Bacalaureatul din 2016, sesiunea iunie-iunie, profilul uman, s-a dat cerința de a scrie un text argumentativ despre importanța participării adolescenților la evenimente culturale. 

În opinia mea, participarea activă la viața culturală a diferitelor comunități este, fără îndoială, un aspect important în dezvoltarea personală a adolescenților. Aceasta se d…

...

Necesitatea promovării diversității culturale în societatea de azi

Redactarea unui text de tip argumentativ despre necesitatea promovării diversității culturale în societatea de azi a fost enunțul primit la subiectul II al modelului de subiect de la disciplina limba și literatura română, 2016, profilul uman.

Consider că în societatea de azi e foarte important să punem accentul pe promovarea diversității culturale. Ceea ce deosebește o țară față de alta este tocmai atitudi…

...

Importanța vizitării unor muzee și case memoriale pentru dezvoltarea culturii generale

Cerința întâlnită la simularea examenului de Bacalaureat de la limba și literatura română, pentru clasa a XI-a, profilul uman, din data de 02.03.2015, de la subiectul II, a fost să scrie un text argumentativ despre importanța vizitării unor muzee și case memoriale pentru dezvoltarea culturii generale.

În cărți vom găsi mereu călătorii fantastice și drumuri imaginare care ne vor purta pe căi nebănuite și vor pune o nouă cărămidă la fundația noastră culturală. Din fericire, astfel de drumuri există și în realitate și sunt cele care ne duc spre muzee și casele memoriale ale unor personalități culturale sau istorice.…

...

Necesitatea culturii, pornind de la afirmația: Azi civilizația și cultura sunt ca două trenuri ce merg pe linii paralele, dar în direcții opuse: pe măsură ce civilizația crește, cultura scade (Vasile Băncilă, Filosofia vârstelor)

Liceunet ți-a pregătit ”Varianta 13, Subiect II, 2013, Text argumentativ despre necesitatea culturii, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Azi civilizația și cultura sunt ca două trenuri ce merg pe linii paralele, dar în direcții opuse: pe măsură ce civilizația crește, cultura scade”. (Vasile Băncilă, Filosofia vârstelor)”. 

Cultura se constituie într-o parte integrantă a matricei definitorii a ființei umane. Ceea ce deosebește însă oamenii este atitudinea lor față de fenomenul cultural, în căutarea propriei personalități.

În primul rând, civilizația și cultura s-au dezvoltat concomit…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in