Text argumentativ despre importanța cunoașterii literaturii contemporane

Profesorii de limba și literatura română cu care colaborează echipa Liceunet au rezolvat aceste cerințe și îți pun la dispoziție mai multe materiale în care găsești cele mai relevante argumente pentru care este important să studiezi literatura contemporană, dar care îți vor folosi și ca sursă de inspirație pentru structurarea propriului text argumenta…

...

Importanța cunoașterii literaturii contemporane

Citește acest text argumentativ despre importanța cunoașterii literaturii contemporane și îți va fi mult mai ușor să rezolvi subiectul II din cadrul modelului de subiect pentru Bacalaureatul la limba și literatura română - 2017, profilul uman.

Scriitorul Alberto Manguel a declarat odată că „este nevoie de literatură pentru a înțelege lumea”. Pornind de la a…

...

Modul în care scrierile cronicarilor au contribuit la punerea bazelor literaturii române

Textul argumentativ despre modul în care scrierile cronicarilor au contribuit la punerea bazelor literaturii române este un material redactat de către un elev, dar care îți poate folosi drept sursă de inspirație pentru redactarea propriilor tale eseuri despre acest subiect.

În opinia mea, scrierile cronicarilor au avut un rol esențial în formarea unei literaturi române autentice.

În primul…

...

Importanța promovării online a literaturii contemporane

Cerință de a scrie un text argumentativ despre importanța promovării online a literaturii contemporane au primit-o elevii olimpici de clasa a XII-a de la profilul uman, care au susținut sesiunea specială a examenului de Bac.

Consider că în prezent internetul are un rol considerabil în promovarea anumitor domenii, oferind modele tinerilor. Prin urmare, sunt de acord cu promovarea literaturii contemporane în spațiul virtual, considerând această măsură…

...

Utilitatea studierii literaturii universale în școală

Textul argumentativ de 150-300 de cuvinte despre utilitatea studierii literaturii universale în școală a fost cerința întâlnită de elevii de la profilul umanist la examenul de Bac din 2013, sesiunea august-septembrie.

Cunoașterea și studierea literaturii aduce o serie de beneficii în evoluția celor care citesc: formarea capacității de comunicare corectă și coerentă, dezvoltarea simțului estetic, înțelegerea diferitelor genur…

...

Influența traducerilor asupra literaturii naționale

La simularea de la limba și literatura română, din data de 02.03.2015, elevilor clasei a 12-a, de la profilul uman, li s-a cerut să redacteze un „Text argumentativ despre influența traducerilor asupra literaturii naționale”. 

Literatura națională reprezintă totalitatea operelor literare la care au acces locuitorii unei țări, create d…

...

Rolul revistelor de cultură în dezvoltarea literaturii

„Text argumentativ despre rolul revistelor de cultură în dezvoltarea literaturii” este un material conceput de către un elev cu ajutorul căruia vei învăța care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a scrie propriul tău text corect și complex.

Este foarte bine știut faptul că revistele literare sunt publicații de cultură în care autorii se lansează cu texte și opere care constituie manifes…

...

Importanța noțiunilor de teorie literară pentru înțelegerea unui text literar

Citind materialul „Text argumentativ despre importanța noțiunilor de teorie literară pentru înțelegerea unui text literar” vei reuși să îți structurezi mult mai ușor ideile, dar vei învăța și să respecți reperele menț…

...

Cărți pornind de la citatul: Viața intră în carte, cartea intră în viață și împreună formează omul.

Textul argumentativ despre cărți pornind de la citatul „Viața intră în carte, cartea intră în viață și împreună formează omul” a fost redactat de către un elev și reprezintă un exemplu de rezolvare a subiectului I de la examenul de Bac.

Literatura reprezintă viața, iar pentru un scriitor adevărat nu există niciun scop mai presus de abordarea realității în operele sale, de crearea de vieți demne de urmat sau, dimpotrivă, de vieți care ar trebui considerate…

...

Rolul studiilor critice în formularea unui punct de vedere propriu asupra textului literar

Profesorii noștri vin în ajutorul tău și au răspuns la cerința de a redacta un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte (15-30 de rânduri) despre rolul studiilor critice în formularea unui punct de vedere propriu asupra textului literar. 

În opinia mea, studiile critice au un rol important în formularea unui punct de vedere propriu asupra textului literar deoarece ele constituie un reper esențial în înțelegerea corectă a textului respectiv. O abordare adecvată a textului literar facilitează interpretarea acestuia de către cititor.

În primul rând, un studiu critic asupra unui text literar este realizat de o pe…

...

Poezie

Aici găsești un exemplu de realizare a unui text argumentativ despre poezie, ce poate fi folosit ca sursă de inspirație pentru redactarea propriilor tale materiale. Poezia este unul dintre subiectele ușor de abordat, oferind numeroase argumente datorită abundenței de teme.

Deși trăim într-o lume din ce în ce mai puțin sensibilă la frumusețea din jur, mult mai puțin atentă la valorile spirituale și sufletești, poezia există în tot ceea ce …

...

Poezie, pornind de la următoarea afirmație: „Nimeni n-a interpretat definitiv o mare poezie...”(G. Călinescu, Aforisme și reflexii)

Tema textului argumentativ este poezia, temă care este dezvoltată pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Nimeni n-a interpretat definitiv o mare poezie, oricât de clară în aparență”. (G. Călinescu, Aforisme și reflexii). 

Firește, ideea lui G. Călinescu conform căreia o mare poezie este interpretată diferit pe parcursul timpului, este adevărată. Operele scriitorilor consacrați, din orice literatură au fost, în multiple rânduri comentate în diverse moduri. Aceasta pluritate a lecturilor a condus la o permanentă actualizare a lor.

„O mare poezie” creează impresia că o putem înțelege altfel la fiecare lectu…

...

Literatura în epoca digitală

De-a lungul întregii existențe a lumii civilizate, literatura a fost una dintre cele mai preferate metode de relaxare și de petrecere a timpului liber. Ea a fost întotdeauna o cale de evadare din realitatea apăsătoare, dar și o parte importantă din scara spre cunoaștere. De când timpul ne-a adus în epoca digitală însă, literatura a fost coborâtă de pe piedestalul pe care ajunsese, fiind înlocuită de site-uri de socializa…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in