Tinerețe

Aceste texte argumentative despre tinerețe, dar și despre tematici asemănătoare reprezintă exemple corecte de rezolvare a cerinței B de la subiectul I, de la examenul scris de Bacalaureat la limba română.

Citește materialele de mai jos pentru a afla cum poți prezenta conflictele între generații, care este importanța implicării tinerilor în activitățile umanitare, precum și cum să rezolvi alte cerințe pe care le întâlnești în manualele școlare. Totodată, vei vedea ce conectori au folosit profesorii noștri sau pentru care sunt judecățile pe care le-au en…

...

Tinerețe

În acest eseu argumentativ despre tinerețe se regăsesc argumente concise, care dezbat problema tinereții fizice, dar și cea a tinereții psihice, mult mai importantă decât prima, mai ales într-o epocă în care tinerii sunt în criză de exemple demne de urmat și ajung să desconsidere valorile sufletești.

Tinerețea este vârsta la care capacitatea fizică, dragostea de viață, năzuințele și dorința de implicare se manifestă la cote maxime. În tinerețe niciun obstacol nu ni se pare de netrecut, niciun țe…

...

Conflictele între generații

Conflictele dintre generații sunt din ce în ce mai întâlnite în societatea actuală, iar această problematică poate deveni punctul de plecare pentru scrierea unui text argumentativ. 

Conflictul dintre generații este o realitate care definește societatea zilelor noastre. Cel mai des îl regăsim în relația părinților cu copiii sau cea a profesorilor cu elevii. Conflictul dintre generații își are esența în faptul că fiecare generație are părerile proprii, care evoluează odată cu trecerea timpului.

În primul rând, conflictul dintre generații se poa…

...

Importanța implicării tinerilor în activități umanitare

Cu ajutorul materialul de mai jos vei vedea cum ar fi trebuit să rezolvi cerința de a scrie un text argumentativ despre importanța implicării tinerilor în activități umanitare, regăsită printre subiectele de la Bacalaureat.

Activitățile umanitare au un rol important în educarea și formarea caracterului pentru toate categoriile de persoane, dar mai ales pentru cei tineri. Fiind la început de drum, aceștia pot învăța mai multe despre compasiune și des…

...

Rolul datoriei civice în viața unui tânăr

Acest text argumentativ despre rolul datoriei civice în viața unui tânăr a fost realizat de un elev și dezvoltă opinii pertinente, ușor de înțeles și de reprodus de către oricare alt elev.

În opinia mea, rolul datoriei civice în viața unui tânăr este foarte important, deoarece asigură ordinea și armonia în societatea în care trăim. Ideea educației civice a apărut în mintea adulților atunci când aceștia au simțit nevoia să transmită urmașilor…

...

Utilitatea scrierii unui jurnal la vârsta adolescenței

Cu ajutorul materialului de mai jos vei putea răspunde la cerința de a scrie un text argumentativ despre utilitatea scrierii unui jurnal la vârsta adolescenței.

În opinia mea, scrierea unui jurnal este foarte utilă pentru adolescenți. Acel caiet în care cineva își notează cele mai sincere trăiri, își analizează faptele și își interpretează gesturile, îi oferă posibilitatea de a face o analiză a faptelor pe care le-a săvârșit, pentru a trage apoi concluzii asupra acestora.

În…

...

Tinerețe, pornind de la următoarea afirmație: Tinerețea și maturitatea nu sunt legate atât de ani, cât de sufletul omului

Citește materialul de mai jos pentru a avea o sursă de inspirație pentru a răspunde la cerința de a scrie un text argumentativ despre tinerețe pornind de la următoarea afirmație: „Tinerețea și maturitatea nu sunt legate atât de ani, cât de sufletul omului.”. (Simion Mehedinți, Scrieri despre educație și învățământ)

Tinerețea este considerată comoara vieții. Un argument …

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in