Lock

Sinceritate

Lock

Aceste exemple de texte argumentative despre sinceritate au rolul de a te ajuta să te pregătești pentru rezolvarea cerinței B a subiectului I de la examenul de Bacalaureat la limba română. Accesează aceste exemple de text argumentativ, citește-le și vei fi pregătit să scrii propriile tale lucrări cu care să obții rezultate mai bune pentru clasă și pentru …

...

Sinceritate

Modelul conceput de echipa Liceunet, textul argumentativ despre sinceritate, respectă reperele menționate în baremul de la Bacalaureat, așa că la examen nu vei avea probleme.

În opinia mea, sinceritatea este un sentiment atât de necesar pentru felul nostru de a fi, încât, fără ea, s-ar pierde multe virtuți, iar noi nu am mai putea să ne găsim identitatea și rostu…

...

Sinceritate, pornind de la afirmația lui George Coșbuc: Sinceritatea prea multă poate să fie și obrăznicie

Text argumentativ despre sinceritate, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Sinceritatea prea multă poate să fie și obrăznicie.”

Citește-l și vei fi pregătit atât pentru clasă, cât și pentru examenul de Bacalaureat la limba română.

A fi sincer înseamnă a nu avea nimic de ascuns, a spune tot ceea ce gândești sau simți. Sinceritatea es…

...

Sinceritate, pornind de la afirmația lui Alexandru Vlahuță: Fără sinceritate nu faci nimic

Această lucrare reprezintă un eseu argumentativ despre sinceritate. În acest exemplu de eseu argumentativ vă oferim câteva argumente posibile ce tratează ideea de sinceritate. Eseul are o structură bine alcătuită și argumente corect formulate. Îl puteți folosi drept model atunci când alcătuiți eseul vostru propriu.

Ipoteza

Fără sinceritate nu faci nimic. Oricât vei fi de iscusit și de șiret, oricât vei ști să ticluiești și să sulimenești minciuna – ea rămâne tot minciună. Vei înșela pe un om, o generație, două, dar timpul… pe el nu-l vei înșela. (Al. Vlahuță)

Sinceritatea reprezintă unul dintre cele mai eficace moduri de a-i cuceri și a-i impresiona pe oameni. Și atunci când ne referim la „a cuceri”, acest verb înseamnă atât a te face plăcut, cât și a surprinde pe cel de lângă tine prin sinceritate.  

Atunci când întâlnim pentru prima…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in