Lock

Protejarea mediului

Lock

Pe această pagină vei găsi un text argumentativ despre importanța acțiunilor de protejare a mediului, dar și alte materiale care au ca temă natura și mediul înconjurător. Cerința de a redacta un text argumentativ despre natură sau mediul înconjurător se regăsește printre variantele publicate de către Ministerul Educației pentru Bac, de aceea dascălii noștri s-au gândit să-ți pună la dispoziție mai multe materiale pe care le poți folosi ca sursă de inspirație…

...

Importanța acțiunilor de protejare a mediului

Trebuie să știi că lucrarea de față prezintă argumente care susțin rolul important pe care oamenii îl au în salvarea mediului înconjurător și cum acțiuni mici din partea noastră pot face diferența. De asemenea, textul argumentativ despre importanța acțiunilor de protejare a mediului respecta structura impusă pentru examenul de Bacalaureat la limba română, așa că îl poți folosi cu încredere.

„Natura și educația sunt asemănătoare, …

...

Importanța implicării adolescenților în activități de protejare a mediului

Acesta este un text argumentativ despre importanța implicării adolescenților în activități de protejare a mediului și prezintă argumente solide care susțin de ce tinerii ar trebui să aibă grijă de natură și de resurse. De reținut este și faptul că în urma citirii acestei lucrări despre importanța implicării adolescenților în activități de protejare a mediului, vei ști cum să redactezi propriul tău text argumentativ despre tema pusă în discuție.

Prin mediu ne referim la totalitatea condițiilor naturale de pe Pământ sau dintr-o regiune a sa: atmosfera, temperatura, lumina, relieful, apa, solul,…

...

Atitudinea față de natură

Textul argumentativ despre atitudinea față de natură prezintă o părere personală despre atitudinea pe care ar trebui să o avem pentru natura care ne înconjoară și importanța protejării acesteia. Acest text argumentativ despre atitudinea față de natură reprezintă un material calitativ, fiind redactat de profesori, și îți oferă idei pentru scrierea propriului tău text argumentativ.

Natura este tot ceea ce ne încon…

...

Relația om-natură

Textul argumentativ despre relația-om natură a fost redactat de către profesorii Liceunet cu scopul de a te ajuta să rezolvi subiectul de la examenul de Bacalaureat care prevede redactarea unui astfel de material. 

Aici vei găsi un punct de vedere despre relația om-natură, iar dezvoltând ideile profesorilor noștri vei reuși să scrii un text argumentativ de nota 10.

Până î…

...

Importanța activităților de reciclare pentru protejarea mediului

Cerința de a redacta un text argumentativ despre importanța activităților de reciclare pentru protejarea mediului s-a regăsit printre subiectele de la sesiunile anterioare de la examenul de Bacalaureat.

Echipa Liceunet a conceput un text argumentativ pornind de la acest subiect, astfel că poți citi acest material și vedea care sunt beneficiile pe care le poate aduce reciclarea și cum…

...

Atitudinea față de natură

Textul argumentativ despre atitudinea față de natură prezintă o părere personală despre atitudinea pe care ar trebui să o avem pentru natura care ne înconjoară și importanța protejării acesteia.

Natura este tot ceea ce ne înconjoară, generic fiind constituită din: Pământ, ecosistem, sălbăticie, viață, frumusețea naturii, materie și energie, sau chiar natura aflată dincolo de…

...

Natura-ți dă zilnic exemplul de a trăi 

Materialul de mai jos reprezintă o variantă de răspuns pentru cerința de a redacta un text argumentativ pornind de la afirmația lui Nicolae Iorga: „natura-ți dă zilnic exemplul de a trăi”.

Pornind de la afirmația lui Nicolae Iorga: „natura-ți dă zilnic exemplul de a trăi”, putem înțelege că natura este ansamblul de lucruri și ființe din univers care nu face prea mari sacrificii să ne învețe să trăim, ea recurgând la n…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in