Lock

Muncă

Lock

Nu ești sigur dacă textele argumentative redactate de tine (despre muncă, despre importanța comunicării pentru succesul muncii în echipă sau pe alte teme) sunt corecte și complexe? 

Cu ajutorul acestor exemple de texte argumentative despre muncă vei învăța cum să rezolvi cerința B de la subiectul I al examenului de Bacalaureat la limba și literatura română, iar astfel șansele de a obține punctaj maxim la Bac cresc considerabil…

...

Muncă

Eseul reprezintă un text argumentativ despre muncă. Ce este munca? Ne face munca împliniți sau nu? Ce înseamnă munca pentru fiecare dintre noi? Toate acestea sunt tratate și argumentate în textul argumentativ complex oferit de noi ca exemplu și sursă de inspirație.

Ipoteza

Îmi amintesc că în perioada școlii, în generală și chiar și mai târziu, în liceu și facultate, atunci când simțeam că nu am suficientă poftă de muncă și de învățat, mă încurajam cu un citat pe care îl întâlnisem într-o lucrare a cunoscutului filosoful francez Diderot: „Mai bine să te consumi, decât să ruginești”. Aceste cuvinte înțelepte au constituit mult timp pentru mine un imbold în a acționa, făcându-mă să conștientizez că munca nu trebuie văzută drept o acțiune istovitoare și grea, ci ca o salvare de la inerție, trândăveală, inactivism și indolență.

Iubim munca doar în momentul în care ne oferă satisfacții, dar ironia co…

...

Importanța comunicării pentru succesul muncii în echipă

Noi ți-am pregătit un model de rezolvare a cerinței de a scrie un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte (15 – 30 de rânduri) despre importanța comunicării pentru succesul muncii în echipă, enunț care s-a regăsit într-unul dintre modelele de subiecte de la Bacalaureat.

În opinia mea, unul dintre cele mai importante aspecte care contribuie la stabilirea unor bune re…

...

Împlinirea prin muncă

Textul argumentativ despre împlinirea prin muncă este un exemplu despre cum trebuie realizat un astfel de material. 

Atunci când vine vorba despre muncă, este inevitabil să nu mă gândesc la un citat pe care cred că cei mai mulți părinți îl folosesc pentru copiii lor, atunci când vor să-i determine să muncească mai mult: „Munca este izvor de săn…

...

Munca eficientă, pornind de la afirmația lui Lucian Blaga: Trebuie să existe o anumită concordanță între acțiuni și planuri

Aici găsești o rezolvare a cerinței de a scrie un text de tip argumentativ de 15 – 30 de rânduri (150 – 300 de cuvinte) despre munca eficientă, pornind de la ideile sugerate de afirmația lui Lucian Blaga: „Trebuie să existe o anumită concordanță între acțiuni și planuri, dacă vrem să scoatem din ele toate roadele pe care le pot da”.

În opinia mea, Lucian Blaga are dreptate atunci când spune că „trebuie să existe o anumită concordanță între acțiuni și planuri, dacă dorim să obținem rezultate bune”. Fără o mun…

...

Talent pornind de la o idee: Un sfert de talent și trei sferturi de muncă abia vor naște o operă de artă

Citind materialul de mai jos vei vedea cum trebuie să răspunzi corect la cerința de a scrie un text de tip argumentativ, de 15 – 20 de rânduri, despre talent, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Talentul e un dar dumnezeiesc, neapărat, însă singur, fără multă trudă, foarte multă trudă, rămâne sterp. Un sfert de talent și trei sferturi de muncă abia vor naște o operă de artă”.

Consider că afirmația lui Liviu Rebreanu, referitoare la tal…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in