Lock

Moralitate

Lock

Exemplele de pe această pagină respectă structura textului argumentativ (introducere, argumente, concluzie), argumentele sunt însoțite de exemple, de aceea, dacă nu știi cum trebuie să arate un text argumentativ, poți consulta aceste mode…

...

Moralitate în societatea contemporană

„Text argumentativ despre moralitate în societatea contemporană” este un eseu realizat de către un elev și poate fi o sursă de inspirație atunci când vei avea și tu de realizat un eseu cu o temă asemănătoare. 

Moralitatea în societatea contemporană conturează calitățile unor oameni. După părerea mea, moralitatea în societatea contemporană își diminuează rolul în viața de zi cu zi.  

În primul rând, moralitat…

...

Comportarea lăudabilă / morală

Sunt de acord cu afirmația „Moralitatea se răzimă pe respectul [față] de alții și pe respectul de sine”, întrucât o persoana integră își respectă semenii și, totodată, se respectă pe ea însăși.

În primul rând, în opinia mea, o persoana morală trebuie să aibă o serie de calități. De exemplu, trebuie să fie tolerantă cu celelalte persoane și să nu judec…

...

Importanța respectării unor reguli într-un domeniu de activitate

Textul redactat de profesorii noștri răspunde corect la cerința de a scrie „un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanța respectării unor reguli într-un domeniu de activitate”, întâlnită de elevii de la examenul de Bacalaureat.

„Dacă viața ar fi un joc fără reguli, atunci nu am avea satisfacția că le-am încălcat”, spunea destul de c…

...

Importanța corectitudinii în asigurarea succesului profesional

Materialul următor răspunde la cerința de a scrie un text de tip argumentativ despre importanța corectitudinii în asigurarea succesului profesional, întâlnită printre subiectele de la Bacalaureat.

În opinia mea, corectitudinea este una dintre virtuțile umane cele mai de preț. De asemenea, această calitate este…

...

Caracter și moralitate

Exemplul pus la dispoziție de profesorii noștri reprezintă un text argumentativ complex, de la care poți să pornești atunci cât trebuie să scrii un text argumentativ având ca temă caracterul.

Ipoteza

Una din întâlnirile decisive în adolescență a fost cea cu un profesor pe care acum, după ani, mi-l aduc aminte ca fiind un om de caracter. Profesorul meu de istorie era corect, sincer în evaluarea noastră, exigent și constant în atitudinea și comportamentul său. Avea o cultură vastă și principii pe care nu le încălca niciodată, își respecta cuvântul și nu accepta compromisurile sau căile de mijloc. Avea un mod aparte de a se apropia de noi și de a preda istoria - făcând multe conexiuni și învățându-ne să ne raportăm la trecut și prezent.

Argumentarea

Caracterul, de…

...

Responsabilitate, pornind de la afirmația lui Anton Pann: Sfătuiește-te cu cel mic și cu cel mare și pe urmă hotărăște tu însuți

Acest text argumentativ despre responsabilitate, pornind de la următoarea afirmație a lui Anton Pann: „Sfătuiește-te cu cel mic și cu cel mare și pe urmă hotărăște tu însuți” îți va fi de folos pentru a redacta un material cu o cerință asemănătoare.

Responsabilitatea implică simțul răspunderii. Dacă vrem să obținem rezultate satisfăcătoare în muncă, dar și în alte domenii, atunci este necesar să fim responsabili. În opinia mea, afirmația lui Anton Pann: „Sfătuiește-te cu cel mic și cu cel mare și pe urmă hotărăște tu însuți.” est…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in