Lock

Iubire

Lock

Accesând această categorie vei găsi mai multe texte argumentative despre iubire. Pe această pagină am ales să includem mai multe modele care te pot ajuta în realizarea propriului tău text argumentativ despre iubire. Cerința de a realiza un astfel de material pornind de la un anumit citat sau o temă dată o vei întâlni atât la cerința B a subiectului I din cadrul examenului de Bacalaureat, însă o poți primi și ca temă la ora de limba română.

Argumentele sunt atent prezentate și ordonate, dar sunt și însoțite de exemple care întăresc argumentarea. Așadar, exemplele de text argumentativ despre iubire pe care le găsești pe această pagină sunt unele care îți vor asigura nota maximă.

Citește textele argumentative despre iubire pe care ți le pune la dispoziție echipa Liceunet și îți va fi mult mai ușor să rezolvi cerința pe care o vei primi la Bac.

Primele două materiale sunt unele complexe, iar cele trei părți ale textului argumentativ - ipoteza, argumentarea și concluzia - au fost evidențiate pentru a te ajuta să înțelegi exact ce informații trebuie să includă fiecare dintre ele.

Următoarele texte reprezintă răspunsuri la unele dintre cerințele care prevedeau redactarea unui text argumentativ la examenul de…

...

Iubire

Ipoteza

Se spune că omul este o ființă superioară, care se detașează de celelalte ființe de pe acest pământ prin faptul că este înzestrat cu darul vorbirii și cu rațiune. Văzut din această perspectivă, omul ar părea însă incomplet, lipsit de ceva ce are în el esență, și anume, sentimentul. La fel de importantă ca rațiunea sau cu abilitatea de a comunica, puterea de a simți a omului, de a judeca lucrurile prin miile de conexiuni emoționale care se stabilesc în fața unui anumit eveniment își pune amprenta asupra felului de a fi al omului și îl caracterizează.

Argumentarea

 „Suntem ceea ce iubim”, spunea poetul.

Consider că nu putem trăi fără iubire. Să fim doar un amalgam de gândire și de rațiune, judecând lucrurile cu sânge rece și fără să acordăm importanță emoțiilor… am fi seci și prea mult lipsiți de profunzime. Ca niște roboței care știu să facă lucrurile cu precizie milimetrică, dar care nu simt și nu se manifestă. Fără sentiment trăind, am fi prea reci, iar viața nu și-ar mai dezvălui far…

...

Iubire în literatură

Ipoteza

Iubirea reprezintă cea mai vastă temă, o valoare universală, prezentă atât în literatură cât și în celelalte arte. Iubirea este abordată, în literatură, sub diverse forme sau ipostaze. În literatura româna, dar și în cea universală, iubirea este interpretată precum: iubire-pasiune, iubire-inițiere sau iubire-tragică. Încă din Evul Mediu, în literatură apare acea iubire, sentiment irațional, prin care omul nu se îndrăgostește de o ființă anume ci de însăși ideea de a fi îndrăgostit. Această formă a iubirii, numită iubirea-pasiune, îmbină plăcerea îndrăgostitului, care suferă din dragoste, cu speranța că prin iubire el va atinge absolutul. Astfel, iubirea ca pasiune, una dintre cele mai impozante forme atât în literatura română, cât și în literatura universală, constituie subiectul acestui eseu despre iubire.

Argumentarea

În primul rând, se impune o d…

...

Iubire, pornind de la afirmația lui Nichita Stănescu: Suntem ceea ce iubim

Echipa Liceunet a rezolvat cerința de la examenul de Bacalaureat de a scrie un text de tip argumentativ de 15 – 30 de rânduri despre iubire, pornind de la ideile sugerate de afirmația lui Nichita Stănescu: „Suntem ceea ce iubim”, regăsită printre modelele de subiecte din 01. 01. 2011.

Iubirea este cel mai intens sentiment uman și ne place să-l manifestăm chiar și în preocupările noastre zilnice. Cu alte cuvinte, tot ceea ce facem trebuie făcut cu suflet, cu plăcere, arătând că ne pasă, că ne atrage, că ne consumă, conștienți fiind de faptul că totodată ne și reprezintă. Consider că Nichita…

...

Iubire, pornind de la proverbul: Unde ți-e inima, acolo și gândul

Cu ajutorul textului argumentativ despre iubire, pornind de la ideile sugerate de următorul proverb: „Unde ți-e inima, acolo și gândul”, redactat de către profesorii noștri vei învăța cum să dai răspunsul corect la cerința primită de către elevii de clasa a XII-a, de la profilul real, care au susținut Bacalaureatul în anul 2010, sesiunea august-septembrie.

Ce sentiment poate fi mai înălțător, mai cald și mai plăcut sufletului nostru decât iubirea? Iubirea reprezintă cel mai profund sentiment, care declanșează trăiri și stări deosebite, pline de pasiune. Consider că proverb…

...

Iubire, pornind de la afirmația: Iubirea e din altă lume și se ivește din senin, fără ca să știi de ce, se dă pe față, fără ca să știi cum, și te duce fără ca să știi unde

Pentru a veni în ajutorul tău echipa Liceunet îți pune la dispoziție materialul de mai jos, acesta reprezentând o rezolvare corectă a cerinței de a scrie un text de tip argumentativ, de 15 – 30 de rânduri, despre iubire, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Iubirea e din altă lume și se ivește din senin, fără ca să știi de ce, se dă pe față, fără ca să știi cum, și te duce fără ca să știi unde”. 

Enunțul s-a regăsit printre modelele de subiecte din anul 2013, de …

...

Iubire ca factor ce te înalță și te coboară

Acest text argumentativ abordează tema iubirii, aceasta fiind împărțită în două idei: una în care iubirea este un sentiment înălțător, iar a doua, în care iubirea este văzută ca un sentiment ce te poate „distruge”. 

Citește acest text argumentativ despre iubire ca factor ce te înalță și te coboară și îți va fi mult mai ușor să rezolvi temele pe care le vei primi la școală.

În opinia mea iubirea poate să fie un sentiment înălțător, dar totodată distrugător pentru suflet deoarece contează caracterul persoanei de care ne îndrăgostim. 

În primul rând, iubirea este asemenea unei case căreia i…

...

Iubire, pornind de la afirmația lui Jeni Acterian: Ce miraculoasă transfigurare este dragostea!

Pentru a te ajuta să te pregătești mai ușor pentru școală și Bacalaureat, echipa Liceunet a redactat o rezolvare conform baremului a cerinței de a scrie un text de tip argumentativ de 15 – 30 de rânduri despre iubire, pornind de la ideile sugerate de afirmația lui Jeni Acterian: „Ce miraculoasă transfigurare este dragostea!”, regăsită în rezerva subiectului II de la examenul de Bacalaureat, pentru sesiunea iunie-iulie, din anul 2011 (cerința B a subiectului I conform structurii actualizate). 

În opinia mea, Jeni Acterian are dreptate atunci când afirmă că dragostea este …

...

Puterea de schimbare prin iubire, pornind de la afirmația: Iubirea face imposibilul posibil

Acest text argumentativ răspunde cerinței de a redacta „un text de tip argumentativ, de 15 - 20 de rânduri, despre puterea de schimbare prin iubire, pornind de la ideea exprimată în următoarea afirmație: Iubirea face imposibilul posibil - (Phil Bostmans, cf. Reflecții și maxime)”.

Din afirmația lui Phil Bostmans se distinge ideea că iubirea are un potențial uriaș de a distruge bariera dintre posibil și imposibil. Iubirea este considerată cel mai nobil s…

...

Milă, pornind de la următoarea afirmație: Mila, când nu e însoțită de o iubire infinită, e mai ofensatoare decât disprețul

Text argumentativ despre milă, Garabet Ibrăileanu reprezintă un material care te va ajuta în realizarea propriului tău text argumentativ. Acest exemplu a fost redactat pentru ca tu să poți observa structura corectă a unui text argumentativ și pentru a înțelege ce limbaj este indicat să folosești atunci când scrii un astfel de material.

Sunt de acor…

...

Dragoste

Echipa Liceunet îți pune la dispoziție un exemplu de rezolvare corectă și completă a subiectului I de la Bacalaureatul la română. Textul argumentativ despre dragoste tratează această temă și aduce argumente foarte interesante, pe care merită să le citești înainte de a scrie propriul tău eseu.

Ipoteza

De mână cu dragostea

Am citit nu de mult un articol care descria diverse descoperiri științifice despre dragoste, sentimentul acesta tulburător care ne marchează pe fiecare dintre noi. Am fost uimită sa aflu lucruri atât de ciudate despre dragoste, cum ar fi, de exemplu, că o simplă îmbrățișare a unei persoane dragi are efect de analgezic, că dacă două persoane îndrăgostite se privesc mai mult de trei minute, inimile lor își sincronizează bătăile, că ținutul de mână transmite un flux pozitiv cu rol de calmare sau că, din moment ce ochii sunt considerați oglinda sufletului, doi oameni se pot îndrăgosti doar privindu-se în ochi.

M-am…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in