Lock

Ironie

Lock

Consultând aceste lucrări despre ironie vei găsi o sursă de inspirație și argumentele necesare pentru redactarea propriului tău text argumentativ la limba română. În plus, un aspect foarte important este faptul că profesorii noștri au conceput aceste două argumentări pe tema ironiei ghidându-se după baremul de la Bacalaureat, iar astfel, tu vei ști exact care sunt conectorii pe care îți poți utiliza, cum îți poți susține mai bine argumentele enunțate sau ce puncte trebuie să atingi pentru a obține maximul de puncte.

Citește textele argumentative despre ironie pe care ți le punem la dispoziție și îți va fi mai ușor să rezolvi cerința de la examenul de Bacalaureat la limba română care presupune redactarea unui astfel de m…

...

Rolul ironiei în relațiile interumane

Citind textul argumentativ despre rolul ironiei în relațiile interumane pe care l-au redactat profesorii cu care colaborează echipa Liceunet îți va fi mult mai ușor să îți reamintești structura textului argumentativ.

Conform dicționarului explicativ al limbii române, ironia se definește drept o afirmație ce conține o ușoară batjocură la adresa cuiva sau a ceva, folosind de obicei semnificaț…

...

Ironie, pornind de la următoarea afirmație: Ironia te face temut, dar nu popular

Materialul de mai jos răspunde la cerința de a scrie un text argumentativ de de 15 – 30 de rânduri, despre ironie, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Ironia te face temut, dar nu popular”.

Tudor Vianu afirmă în „Opere” faptul că persiflarea nu îți acordă statutul de popular, ci, de cele mai multe ori, te face doar temut.

Personal, sunt de acord cu această afirmație, întrucât ironia folosită excesiv poate da impresia de artificial, aju…

...

Ironie

Materialul de mai jos reprezintă un text argumentativ despre ironie, iar lecturarea lui îți poate folosi ca sursă de inspirație pentru școală sau pentru examenul de Bacalaureat. 

Concept care a trezit interesul filosofilor încă din cele mai îndepărtate timpuri, începând cu însuși Socrate, după părerea mea, ironia poate îmbrăca două forme, una având conotație negativă, alta pozitivă, cu precizarea că limita dintre cele …

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in