Ideal

Textele argumentative despre ideal reprezintă exemple care te vor ajuta să scrii mai ușor rezolvarea la cerința întâlnită la subiectul al I-lea de la Bacalaureatul de la limba și literatura română. Profesorii noștri au conceput aceste modele de argumentare despre ideal întocmai după baremul de la Bac, iar argumentele dezvoltate oferă exemple concrete, care te vor ajuta să înțelegi mai ușor cum anume trebuie scris un text argumenta…

...

Ideal

Citește textul argumentativ despre ideal și vei fi mai aproape de punctajul maxim la subiectul I al examenului de Bac.

În opinia mea, valorile morale, cum ar fi respectul, onestitatea și credința, alături de idealurile pe care le asociem acțiunilor noastre ne definesc ca indivizi compleți și împliniți. 

Pentru început, putem spune că idealurile sunt la fel de variate precum caracterele și personalități…

...

Cunoașterea de sine, pornind de la afirmația lui Nichita Stănescu: A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă

Cerința de a scrie un text de tip argumentativ de 15 – 30 de rânduri despre cunoașterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmația lui Nichita Stănescu: „A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă” a fost regăsită printre subiectele de la sesiunile anterioare ale Bacalaureatului.

Consider că Nichita Stănescu avea drepta…

...

Ideal, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Spune-mi ce sacrifici pentru idealul tău și-ți voi spune dacă-l iubești sau nu.” (Panait Istrati, Reflecții și maxime)

Materialul de mai jos răspunde la cerința de a scrie un text argumentativ pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Spune-mi ce sacrifici pentru idealul tău și-ți voi spune dacă-l iubești sau nu.”. (Panait Istrati, Reflecții și maxime)

Panait Istrati afirmă că se poate spune că ai un ideal doar atu…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in