Fericire

Citind aceste texte despre fericire vei învăța să formulezi o ipoteză, vei afla care sunt conectorii potriviți pentru a introduce argumentele și îți va fi mult mai ușor să scrii o concluzie.

Așadar, cu ajutorul textelor argumentative despre fericire vei ști cum să abordezi un enunț de felul acesta și vei fi mai pregătit pentru școală și pentru Bacalaur…

...

Fericire, pornind de la afirmația lui Aristotel: Fericirea este sensul și scopul vieții

Fericirea este „sensul și scopul vieții”, spunea Aristotel - pornind de la această afirmație am redactat un text argumentativ despre fericire, care respectă întocmai structura cerută la cerința B la subiectului I al Bac-ului la limba și literatura română, unde ți se cere să redactezi un text argumentativ pe o anumită temă sau pornind de la un citat. 

Ipoteza

Încă din Antichitate, oamenii au căutat să înțeleagă și să definească fericirea. Aristotel spunea că „fericirea este sensul și scopul vieții, întreaga finalitate a existenței“. Consider că fericirea este altfel pentru fiecare dintre noi, dar ceea ce ne leagă este căutarea și năzuința către fericire.

Cei mai mulți leagă fericirea de împlinirea spiritual…

...

Fericire, pornind de la afirmația: Fericirea vine din noi

Acesta este un text argumentativ mult mai complex despre fericire pornind de la afirmația „Fericirea vine din noi”. 

Ipoteza

Fericirea vine din noi

A vorbi despre fericire este ca și cum ai arunca o pietricică în marea albastră. Unde ușoare se vor forma la căderea pietrei în ape și se vor stinge în noianul albastru. Aidoma, apar o sumedenie de încercări de a defini fericirea, stinse toate în misterul ce înconjoară acest sentiment care nu se dezvăluie niciodată complet.

Allan K. Chalmers încerca să definească fericirea prin ceea ce s-ar putea constitui aceasta: „Componentele fundamentale ale fericirii sunt: să faci ceva, să iubești pe cineva și să speri la ceva.”. Ideea ar fi că ceva atât de abstract și de neînțeles cum este fericirea își poate găsi semnificația doar raportând-o la lucruri concrete.

Argumentarea

Consider că fericirea nu vine de la sine, ci trebuie să mergem noi în întâmpin…

...

Fericire, pornind de la afirmația lui Marin Preda: Dacă n-ar exista fericirea altora, nu ne-am sinchisi de nefericirea noastră

Materialul de mai jos reprezintă o variantă de rezolvare a cerinței de a scrie un text de tip argumentativ, de 15 – 30 de rânduri, despre fericire, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Dacă n-ar exista fericirea altora, nu ne-am sinchisi de nefericirea noastră”. (Marin Preda, Creație și morală).

Consider că afirmația lui Marin Preda, referitoare la fericire este valabilă și astăzi. Deși trăim într-o societate în care timpul este prețios, totuși, de multe ori avem…

...

Fericire pornind de la citatul lui Nichita Stănescu: Să exiști mereu tânăr, revoltat, fericit, să aspiri să fii erou.

Textul argumentativ despre fericire, pornind de la citatul „Să exiști mereu tânăr, revoltat, fericit, să aspiri să fii erou. A fi, a fi, a fi, cu disperare a exista peste limite, a trăi atâta timp cât ceea ce e mai scump în tine e viu ca pământul pe care nimeni nu-l poate opri să existe unic și uriaș în univers”  a fost scris de un elev de liceu.

Textul argu…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in