Lock

Familie

Lock

Ai primit cerința de a scrie un text argumentativ despre familie, dar nu știi exact cum trebuie structurat un material de acest fel?

Echipa Liceunet îți pune la dispoziție mai multe materiale având ca temă textul argumentativ despre familie și te învață cum să răspunzi corect la subiectul pe care îl vei primi și la examenul de Bacalaureat.

În plus, aceste materiale sunt structurate astfel încât să răspundă la cerința B de la subiectul I al Bacalaureatului la română, acolo unde ți se cere să scrii un text argumentativ pe o temă dată (familia, școala sau altele) sau pornind de la un anumit …

...

Familie, pornind de la afirmația: Familia înseamnă acasă

Eseul de față aduce argumente ce plasează familia ca factor indispensabil al societății. Acest text argumentativ este un exemplu complex ce te poate ajuta în scrierea propriul tău eseu despre familie, oferind o structură cu ipoteză, argumentare și încheiere.

Ipoteza

Familia înseamnă acasă

În opinia mea, societatea nu poate exista dacă la baza ei nu ar sta familia, această unitate sine-qua-non care constituie nucleul unei comunități. Cu cât o familie este structurată mai bine, cu atât trăiește mai bine într-o societate care, la rândul său, încearcă să îi satisfacă prioritățile și drepturile.

E adevărat, noțiunea de familie a evoluat mult în timp și a îmbrăcat suficiente forme care să demonstreze că, asemenea oricărei noțiuni, nici definiția acestui termen nu este bătută în cuie. Sensul primar al cuvântului familie, provine din latinescul famulus, însemnând „sclav de casă” și în care familia, adică soția, copiii, sclavii, sclavii eliberați …

...

Importanța educației primite în familie

Cerința de a scrie un text argumentativ despre importanța educației primite în familie s-a regăsit în subiectul de rezervă de la Bacalaureatul din 2015, sesiunea august-septembrie, profilul real. Profesorii noștri de limba și literatura română au rezolvat acest subiect respectând reperele menționate în enunț, astfel că vei putea citi un text argumentativ care respectă întocmai baremul de la examen. Prin urmare, dacă ve…

...

Familie, pornind de la afirmația: Tatăl apare în simbolistică nu atât ca părinte egal cu mama, cât ca legiuitor.

Acest eseu argumentativ vorbește despre instituția familiei. Argumentele aduse de noi în acest eseu sunt menite să vă ofere un exemplu de eseu despre familie și să vă ajute în realizarea propriului eseu bazat pe argumente personale. Tema familiei este un subiect important atât la subiectul I, cât și la subiectul III din cadrul examenului de Bac, iar o bună argumentare susținută de idei îți va aduce rezultatul mult dorit.

Ipoteza

„Tatăl apare în simbolistică nu atât ca părinte egal cu mama, cât ca legiuitor.” (Paul Ricœur).

Tema familiei este una predominantă în literatura română, surprinzând un complex al interrelaționării umane. Din cauza complexității sale, această temă poate fi abordată doar în opere literare medii sau mari, precum…

...

Modul în care familia influențează tinerii în alegerea unei profesii

Acest model de text argumentativ, „Text argumentativ despre modul în care familia influențează tinerii în alegerea unei profesii”, este ajutorul de care ai nevoie pentru a te pregăti „ca la carte”. Profesorii noștri au redactat rezolvarea cerinței de a scrie un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte (15 – 30 de rânduri) despre modul în care familia influențează tinerii în alegerea unei profesii, care s-a regăsit…

...

Importanța comunicării dintre părinți și copii

În cazul în care vei primi cerința de a redacta un text argumentativ despre importanța comunicării dintre părinți și copii, materialul de mai jos reprezintă o variantă de rezolvare a acestei cerințe.

Adevărul este că un conflict între generații a existat dintotdeauna, dar parcă cel din zilele noastre este mult mai intens. Părinții și copiii nu reușesc să gândească la fel, fiecare având opinii, priorități și idealuri diferite, lucru care conduce de multe ori la neînțelegeri și chiar conflicte.

În primul rând, nu put…

...

Cei șapte ani de acasă

Dacă primești un text argumentativ pe o temă similară celor „șapte ani de acasă”, atunci poți folosi acest exemplu pentru inspirație.

„Cei șapte ani de acasă” este o expresie care se referă la educația unei persoane. Spunem despre cineva că are „cei șapte ani de acasă” atunci când îi apreciem manierele și modalitatea respectuoasă de a-i trata pe cei din jurul său. Cei șapte ani de acasă au ajuns să reprezinte un cod moral pe care ar trebui să îl respecte toți cei care trăiesc în societate.

În primul rând, „cei șapte ani de acasă” rep…

...

Dragostea maternă

Materialul următor constituie o variantă de răspuns pentru cerința de a scrie un text argumentativ despre dragostea maternă. Conținutul textului este adecvat cerinței, iar structura acestuia conține argumente solide.

Mă număr printre cei care sunt de acord cu ideea expusă în afirmația lui Honore de Balzac din opera „Gobsek” conform căreia capacitatea de a iubi a unei mame este nemărginită și necondiționată, aceasta fiind capabilă întotdeauna să ierte.

În primul rând, una dintre cele mai puternice l…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in