Lock

Evenimente culturale

Lock

Dacă trebuie să scrii un text argumentativ care are drept temă aspectele culturale, însă nu ești sigur că argumentele prezentate de tine sunt cele corecte sau că structura eseului este cea corespunzătoare, îți recomandăm să citești materialele de mai jos.

În felul acesta te vei familiariza cu structura textului argumentativ și vei avea o sursă de inspirație pentru a scrie un text argumentativ despre importanța participării tinerilor/ adolescenților la evenimente culturale, rolul emisiunilor culturale în societatea actuală sau necesitatea promovării diversității culturale în societatea de azi.

Profesorii noștri de limba și literatura română le-au redactat respectând baremul de la examen, astfel că poți fi sigur de corectitudinea inform…

...

Importanța participării tinerilor la evenimente culturale

Cerința de a redacta un text de tip argumentativ despre importanța participării tinerilor la evenimente culturale s-a regăsit printre subiectele de la sesiunile anterioare ale Bacalaureatului.

Consider că evenimentele culturale, mai ales cele din perioada în care trăim, au rolul de a reflecta societatea contemporană. Tot mai mulți artiști se dedică unei cauze, își asumă o misi…

...

Rolul emisiunilor culturale în societatea actuală

Materialul de mai jos răspunde la cerința de a scrie un text argumentativ despre despre rolul emisiunilor culturale în societatea actuală. Profesorii noștri de limba și literatura română au rezolvat deja această cerință și îți pun la dispoziție un text argumentativ care respectă structura unui astfel de material și pe care îl poți folosi ca sursă de inspirație.

În opinia mea, existența unor emisiuni culturale reprezintă o necesitatea în societatea actuală, perioadă în care mass-media este axată din ce în ce mai mult pe…

...

Importanța participării adolescenților la evenimente culturale

Cerința de a scrie un text argumentativ despre importanța participării adolescenților la evenimente culturale s-a regăsit printre subiectele de la sesiunile anterioare ale Bacalaureatului. 

În opinia mea, participarea activă la viața culturală a diferitelor comunități este, fără îndoială, un aspect important în dezvoltarea personală a adolesc…

...

Necesitatea promovării diversității culturale în societatea de azi

Redactarea unui text de tip argumentativ despre necesitatea promovării diversității culturale în societatea de azi a fost enunțul primit de elevi la una dintre dintre sesiunile anterioare ale examenului de Bacalaureat.

Consider că în societatea de azi e foarte important să punem accentul pe promovarea divers…

...

Importanța vizitării unor muzee și case memoriale pentru dezvoltarea culturii generale

Materialul de mai jos îți va fi de mare ajutor în cazul în care vei primi cerința de a scrie un text argumentativ despre importanța vizitării unor muzee și case memoriale pentru dezvoltarea culturii generale.

În cărți vom găsi mereu călătorii fantastice și drumuri imaginare care ne vor purta pe căi nebănuite și vor pune o nouă cărămidă la fundația noastră culturală. Din fericire, astfel de drumuri există și în realitate și sunt cele care ne duc spre muze…

...

Necesitatea culturii, pornind de la afirmația: Azi civilizația și cultura sunt ca două trenuri ce merg pe linii paralele, dar în direcții opuse: pe măsură ce civilizația crește, cultura scade (Vasile Băncilă, Filosofia vârstelor)

Liceunet ți-a pregătit un text argumentativ care răspunde la cerința de a scrie un text argumentativ despre necesitatea culturii, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Azi civilizația și cultura sunt ca două trenuri ce merg pe linii paralele, dar în direcții opuse: pe măsură ce civilizația crește, cultura scade”. (Vasile Băncilă, Filosofia vârstelor)

Cultura se constituie într-o parte …

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in