Educație
Pe această pagină vei găsi mai multe exemple de texte argumentative ce tratează subiectul educației, temă pe care este posibil să trebuiască să o dezbați și la cerința B a subiectului I al examenului de Bacalaureat la limba și literatura română. Acestea respectă toate criteriile unui text argumentativ bun, așadar, le poți folosi pentru a te inspira și a găsi propriile idei și argumente pentru a realiza un text argumentativ despre educ…
...
- Educație
- Politețe, pornind de la afirmația lui Tudor Mușatescu: Amabilitatea adevărată trebuie să fie, în primul rând, o chestiune de caracter și apoi una de educație
- Educație, pornind de la afirmația: Laboratorul educației e fapta
- Educație pornind de la afirmația lui Horatius: Nimeni nu e atât de rău încât să nu poată fii educat
- Importanța educației primite în familie
- Educația primită în școală
- Rolul educației în societatea contemporană
- Rolul activităților extrașcolare în educația cinematografică
- Rolul cinematografiei în educarea tinerei generații
- Utilitatea ecranizării unor cărți celebre pentru educarea tinerilor
- Importanța cunoașterii normelor de conduită civilizată
- Cunoaștere, pornind de la următoarea afirmație: Cu nimic nu poate fi înlocuit fondul de aur al cunoașterii dobândit prin îndelungată experiență
- Rolul instrumentelor digitate în domeniul educației
Educație
Ipoteza
În Antichitate, Platon vorbea despre educație și avea o înțelegere superioară a conceptului: nu educăm pe ceilalți livrând cunoștințe, ci încercând să transformăm, să formăm deprinderi și să încurajăm înclinația nativă spre virtute. Astăzi, mai mult ca oricând, într-o lume în care adolescenții, oameni în devenire, sunt permanent conectați la o sursă inepuizabilă de informații, educația se concentrează pe formarea de caractere, de indivizi întregi, integri, responsab…
...
Politețe, pornind de la afirmația lui Tudor Mușatescu: Amabilitatea adevărată trebuie să fie, în primul rând, o chestiune de caracter și apoi una de educație
...
Educație, pornind de la afirmația: Laboratorul educației e fapta
Sunt de acord cu părerea lui Marin Voiculescu că faptele noastre sunt oglinda propriei gândiri, cunoașteri și mai ales a educației primite.
În primul rând, prin fapte împărtășim și altora din cunoștințele noastre și acesta e un prim pas în cucerirea eternității. Educația transformă omul…
...
Educație pornind de la afirmația lui Horatius: Nimeni nu e atât de rău încât să nu poată fii educat
Varianta 1
Omul se desăvârșește prin cunoaștere și prin educație, de aceea consider că afirmația lui Horatius : „Nimeni nu e atât de rău încât să nu poată fi educat” este adevărată. În fiecare om există o sămânță de bunătate, ceva ce poate îndrepta omul și-l poate conduce pe drumul cel bun.
În primul rând, edu…
...
Importanța educației primite în familie
Consider că educația în familie este deosebit de importantă deoarece familia este locul în care copiii primesc rădăcini pentru a crește și aripi pentru a zbura mai departe. În familie învățăm pentru prima dată ce este lumea, ce este bine și ce este rău, iar familia rămâne mereu prezentă în formarea noastră din tot restul vieții.
În primul rând, educația din…
...
Educația primită în școală
Ipoteza
Educația primită în școală sub îndrumarea unui profesor, alături de cea oferită de către părinți, deține un rol extrem de important în dezvoltarea caracterului și a personalității, dar și a comportamentului tânărului în societate.
Argumentarea
În primul rând, profesorul, împreună cu medicul și preotul, beneficiază de un anumit statut și reprezintă un model în societate, …
...
Rolul educației în societatea contemporană
Educația este o însușire care se dobândește pe parcursul vieții, la realizarea căreia contribuie mai mulți factori. După părerea mea, educația ar…
...
Rolul activităților extrașcolare în educația cinematografică
Activitățile extrașcolare au rolul de a le oferi adolescenților o alternativă la educația pe care o primesc la școală. Astfel, tinerii s…
...
Rolul cinematografiei în educarea tinerei generații
În prezent, influența mass-media asupra educării populației este decisivă, mai ales în ceea ce privește efectele asupra structurii psihologice a indivizilor. Fiind…
...
Utilitatea ecranizării unor cărți celebre pentru educarea tinerilor
Ecranizarea unor cărți celebre pentru educarea tinerilor prezintă s-a dovedit a fi foarte utilă în societatea noastră, din ce în ce mai dominată de tehnologie. După părerea mea, vizionarea ecranizărilor unor cărți este un mijloc care contribuie la educația tinerilor.
În primul rând, ecranizarea unor cărți celebre pentru educarea tin…
...
Importanța cunoașterii normelor de conduită civilizată
Cineva spunea că oamenii nu sunt altceva decât niște animale sociale, iar ceea ce ne-a ajutat pe parcursul evoluției noastre au fost regulile. Fără reguli, cum ar fi putut strămoșii noștri să se grupeze în triburi, orașe sau state? În plus, regulile care ne permit să convieț…
...
Cunoaștere, pornind de la următoarea afirmație: Cu nimic nu poate fi înlocuit fondul de aur al cunoașterii dobândit prin îndelungată experiență
Prin afirmația sa „Cu nimic nu poate fi înlocuit fondul de aur al cunoașterii dobândit prin îndelungata experie…
...
Rolul instrumentelor digitate în domeniul educației
În ultima perioadă asistăm la schimbări pe toate planurile, iar așa cum era de așteptat, digitalizarea învățământului începe să se producă. Timid, însă cu pași repezi, se încearcă o adaptare în mediul online a metodelor și procedeelor de predare-învățare. Bineînțeles că această schimbare aduce cu sine o serie de avantaje și dezavantaje, iar cei care le vor resimți efectele vor fi, în primul rând, elevii.
În primul rând, in…