Lock

Destin

Lock

Nu știi cum trebuie structurat corect un text argumentativ? Nicio problemă! Exemplele noastre de text argumentativ care au drept temă destinul respectă structura unui text argumentativ și conțin o ipoteză, o argumentare și o încheiere. Prin urmare, citește aceste exemple și găsește ajutor pentru redactarea propriului tău eseu, dar și pentru rezolvarea cerinței B din cadrul subiectului I de la Bacalaureatul la română.

Citind aceste texte vei avea o sursă de inspirație pentru scrierea propriului tău material, dar și un model de introducere a argumentelor și folosire a conectorilor spec…

...

Destin

Acest text argumentativ abordează ideea de destin și o argumentează din mai multe puncte de vedere, așa că îți va fi de mare folos dacă vei avea de conceput un asemenea eseu.

Ipoteza

Destin înseamnă viață

Despre destin s-a tot vorbit de-a lungul timpului, problema lui fiind abordată din toate punctele de vedere, de către oameni de știință sau de filozofi, care au încercat să explice într-un mod cât mai pertinent ce este destinul și ce anume ne guvernează destinul.

Indiferent cum îl numim, destin, ursită, soartă, fatalitate, karma sau moira, destinul reprezintă practic modul în care decurge viața noastră în fiecare moment, în fiecare clipă. El se referă în mod special la acțiunile, comportamentele, alegerile noastre, dar cum acestea sunt determinate de emoții și de gânduri, este mult prea gr…

...

Soartă/ destin, pornind de la următoarea afirmație: Destinul e scuza celor slabi și opera celor tari

Echipa Liceunet vine în ajutorul tău și îți pune la dispoziție un material care reprezintă un model de rezolvare a cerinței de a scrie un text de tip argumentativ, de 15 - 20 de rânduri, despre soartă/ destin, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Destinul e scuza celor slabi și opera celor tari”.

Viziunea lui Nicolae Titulescu asupra destinului coincide și cu punctul meu de vedere. Destinul de sine stătător…

...

Asumarea destinului

Materialul de mai jos răspunde la cerința de a scrie un text argumentativ de 15 – 30 de rânduri, despre asumarea destinului, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „A susține că nu există destin e totuna cu a susține că individualul e nesemnificativ și că viața omului e o întâmplare fără rost”.

Din punctul meu de vedere, afirmația lui Andrei Pleșu, referitoare la destin este adevărată. Cred că fiecare om are un destin, iar lucrurile sunt predestinate, existând posibil…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in