Lock

Curaj

Lock

Echipa Liceunet îți pune la dispoziție mai multe texte argumentative despre curaj, eroism sau opusul acestora, frică, iar tu poți folosi aceste modele pentru a te inspira, elaborând, astfel, alte argumente pe care le vei folosi în propriul tău material despre curaj sau alte teme asemănătoare. Textele noastre îți vor fi de mare ajutor, mai ales pentru că sunt redactate în conformitate cu cerința B întâlnită la subiectul I al examenului de Bac la ro…

...

Curaj

Am încercat să tratăm subiectul curajului pornind de la o întâmplare din viața reală, folosind structura textului argumentativ.

Ipoteza

Curajul – scara pe care urcă toate celelalte virtuți

Eseul acesta despre curaj pleacă de la o simplă întâmplare la care am fost de curând martoră. O mamă își plimba copilul de vreo patru-cinci ani prin parc, când au observat un cățeluș căzut într-un șănțuleț. Acesta nu era foarte adânc, dar pentru cățeluș era imposibil să iasă afară. Copilul a privit cu îngrijorare cățelul care scheuna, iar mama a sărit în șanț și l-a scos, sub privirea plină de bucurie a copilului. L-am văzut apoi pe micuț întorcându-și ochii către mama sa, care revenise lângă el, și spunându-i plin de admirație: „Bravo, mama! Ai fost un erou!”

Iată cum o simplă întâmplare poate căpăta în ochii persoanei potrivite atributele unui eveniment deosebit. Cățelușul a fost eliberat, iar copilul a căpătat o primă lecție de curaj, ridicându-și mama la statutul de erou.

Consider că noțiunea …

...

Curaj, pornind de la următoarea afirmație: Am sentimentul de a fi ratat ceva esențial

Text argumentativ despre curaj, pornind de la ideea identificată în citatul: „Am sentimentul de a fi ratat ceva esențial ori de câte ori n-am mers până la
capătul situațiilor care păreau gata să mă trântească la pământ”, preluat din opera lui Livius Ciocârlie este un materi…

...

Importanța curajului în viață

Îți recomandăm să citești acest model, iar astfel vei învăța care sunt pașii pentru un text argumentativ despre importanța curajului în viață cu care vei obține rezultatele dorite.

Curajul este o trăsătură de caracter importantă pentru a putea înfrunta dificultățile în viață sau de a luptă neînfricat în bătălii. Consider că adevăratul curaj este acela de a învinge frică și este nevoie de autocunoaștere și de voința …

...

Cultivarea curajului

Ce este curajul? De unde vine această virtute importantă a omului? Acest eseu argumentativ complex despre curaj conține argumente ce explică în detaliu această noțiune.

Ipoteza

Despre curaj Aristotel spunea că este cea mai importantă virtute a omului pentru că face posibilă existența tuturor celorlalte virtuți. Putem recunoaște printre noi oameni curajoși sau mai puțin curajoși. Astăzi, psihologia practică se concentrează pe sfaturi despre cum să dăm dovadă de curaj în activitățile cotidiene. O primă concluzie subliniază faptul că această virtute se poate educa, modela și chiar învăța. Cu alte cuvinte, ne putem cultiva capacitatea de a ne înfrunta fricile, de a ne asuma riscurile și de a accepta nesiguranța.

Argumentarea

Pe această linie a cultivării curajului, Huffington Post a publ…

...

Frică

Trebuie să scrii un text argumentativ despre frică, dar nu știi exact ce argumente poți să folosești sau care este structura pe care trebuie să o aibă un astfel de material? Profesorii cu care colaborează echipa Liceunet îți pun la dispoziție un model de text argumentativ despre frică, astfel că te poți inspira citind acest eseu.

Atunci când primești cerința de a scrie un astfel de text argumentativ îți poți const…

...

Eroism

Citește acest text argumentativ despre eroism pentru a vedea cum au explicat profesorii noștri noțiunea de erou și care sunt argumentele folosite pentru a evidenția faptele eroice.

Eroismul este un act de curaj care presupune, chiar și numai pentru o scurtă durată de timp, renunțarea la propriul bine în favoarea binelui altuia. Aceasta este ideea care l-a determinat pe Dimitrie Gusti să declare că „eroismul este o atitudine morală alcătuită din aceeași plămadă ca și sacrificiul de sine”.

În primul rând, noțiunea de „erou” a fost reinterpretată de n…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in