Călătorie

Dacă ai primit cerința de a scrie un text argumentativ despre copilărie, aceasta este pagina pe care vei găsi exemple pe care le vei putea folosi ca sursă de inspirație.

Lucrările au fost concepute de profesori specializați și sunt atent redactate, respectând structura unui text argumentativ și devenind așadar un material calitativ. În plus, acest texte argumentative despre copilărie constituie și modele de rezolvare corectă a cerinței întâlnite la cerința B a subiectului I al examenului de Bacalaureat la limba și literatura română, așa că odată ce le-ai citit, nu vei mai întâmpina probleme. Acum ești gata pentru …

...

Copilărie

Primul material este unul foarte complex și te va ajuta să înțelegi care este structura pe care trebuie să o aibă un text argumentativ. Îl poți folosi ca sursă de inspirație pentru propriile creații, mai ales că ipoteza, argumentarea și încheierea sunt bine evidențiate.

Și următoarele respectă structura textului argumentativ, însă sunt mult mai restrânse ca număr de cuvinte întrucât reprezintă rezolvări ale unora dintre cerințele de la examenul de Bacalaureat.

Ipoteza

Copilăria sau nevoia de mirare

Dacă ar fi să ne raportăm la un citat din Lucian Blaga, în care acesta consideră copilăria ca fiind „inima tuturor vârstelor”, atunci am putea spune că maturitatea ar fi creierul, sursa înțelepciunii. Și totuși, înțelepți devenind pe măsură ce îmbătrânim, nu putem să nu ne gândim cu nostalgie, tristețe, dar și bucuri…

...

Copilărie, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: Copilăria este inima tuturor vârstelor

Textul de mai jos reprezintă rezolvarea cerinței de a scrie un text argumentativ despre copilărie, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Copilăria este inima tuturor vârstelor.”(Lucian Blaga, Cugetări)

Astfel, vei avea ocazia să observi cum trebuie redactat un text argumentativ care respectă baremul, atât din punct de vedere al conținutului, cât și punct de vedere al structurii.

Vârsta copilăriei fericite este una dintre cele mai frumoase etape ale vieț…

...

Cultivarea libertății de a alege încă din copilărie

Cerința B a Subiectului I din cadrul Simulării examenului de Bacalaureat 2018 pentru elevii din clasa a XI-a, indiferent dacă urmează profilul real sau cel uman, presupune realizarea unui text de minimum 150 de cuvinte în care se va argumenta dacă libertatea de a alege trebuie să fie cultivată sau nu încă din copilărie, raportându-ne atât la informațiile din fragmentul extras din textul „Din amintirile mele despre tata” de Ecaterina Logadi, cât și la experiența culturală/personală.

Scriitorul George Bernard Shaw a declarat că …

...

Copilăria ca temă a unor opere literare 

Textul de față reprezintă un eseu despre copilărie. Acest exemplu de eseu argumentativ respectă toate cerințele unei lucrări de nota maximă. 

Ipoteza

Copilul râde: înțelepciunea și iubirea mea e jocul” (Lucian Blaga, Trei fețe)

Copilăria reprezintă o stare sufletească ce poate sălășlui permanent în viața noastră. Acest aspect este un adevăr universal, subliniat și de George Călinescu în următoarele rânduri: „Copilăria nu dispare niciodată din noi, ea constituie izvorul permanent din care decurg toate meandrele vieții noastre”. Copilăria este o temă omniprezentă atât în literatură pentru copii, cât și în capodoperele literaturii românești și universale. Copilăria este, de asemenea, „vârsta de aur” din existenț…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in