Lock

Bunătate

Lock

Pe această pagină vei găsi mai multe texte argumentative despre bunătate, dar și unul despre omenie. Fiecare material tratează aceste teme aducând argumente care să completeze ideea enunțată în introducere. În plus, este foarte important să știi că profesorii noștri au conceput aceste modele respectând cu strictețe baremul de la examenul de Bacalaur…

...

Bunătate

Textul argumentativ despre bunătate este un model complex de cum ar trebui redactat un astfel de eseu și îl poți folosi drept inspirație și ajutor, atât pentru rezolvarea cerinței de la examenul de Bacalaureat, cât și pentru a obține note mai mari la școală.

Ipoteza

Alături de prietenie, solidaritate și altruism, bunătatea este una din virtuțile care ne definesc ca ființe umane complexe, capabile de sacrificiu și iubire. În Antichitate, Confucius spunea: „când vezi un om bun, gândește-te să-l întreci; când vezi un om rău, cercetează-ți inima”. Umanitatea, ca trăsătură definitorie, s-a transformat într-o regulă de conviețuire în societate și a contribuit la dezvoltarea și progresul acesteia și la evoluția…

...

Bunătate, pornind de la afirmația lui Nicolae Iorga: Bun cu adevărat e numai acela care nu lasă a se săvârși răul împrejurul lui. Adevărata bunătate e vitează

Mai jos găsești un model de soluționare corectă a cerinței de a scrie un text de tip argumentativ despre bunătate, pornind de la ideile sugerate de afirmația lui Nicolae Iorga: „Bun cu adevărat e numai acela care nu lasă a se săvârși răul împrejurul lui. Adevărata bunătate e vitează”. 

Consider că Nicolae Iorga are dreptate atunci când afirmă că „bun cu adevărat este numai acela care nu lasă a s…

...

Omenie, pornind de la următorul proverb: Fapta bună laudă pe om

Acest exemplu reprezintă o rezolvare corectă a cerinței de a scrie un text de tip argumentativ de 15 – 30 de rânduri despre omenie, pornind de la următorul proverb: „Fapta bună laudă pe om”, primită de elevi în sesiunea iunie-iulie, 2010, la examenul de Bac.

Înțelepciunea populară nu rămâne insensibilă la virtuțile alese ale omului. „Omenia”, care presupune, conform DEX, „un complex de calități alese, proprii unei persoane; purtare blândă, înțelegătoare; atitudi…

...

Omenie

Omenia este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă valoare umană. Ea este strâns legată de demnitate, așa cum reiese și din proverbul „Cine pe altul omenește, pe sine se cinstește.”.

În primul rând, consider că omenia este o valoare importantă pentru că ea stă la temelia unei bune colaborări între oameni. Relațiile umane se construiesc pe baza comportamentului fiecărei persoane, iar omenia …

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in