Lock

Exemple

Lock

Trebuie să scrii un text argumentativ pornind de la o anumită temă sau de la un citat și ai nevoie de o sursă de inspirație? În paginile de mai jos vei găsi aproximativ 300 de modele de texte argumentative care pot constitui un punct de plecare pentru redactarea propriului material.

Astfel, dacă ai nevoie de un model de text argumentativ despre prietenie sau de un model de text argumentativ despre iubire, în paginile de mai jos vei găsi suficiente exemple care să te ajute să construiești propria argumentare.

De asemenea, găsești o pagină denumită „Alte exemple”, iar acolo vei găsi texte argumentative care abordează teme precum bătrânețea, dorul, nedreptatea sau igiena.

Iată un scurt fragment dintr-un text argumentativ despre prietenie:

Prietenia presupune o relație de cooperare între două persoane, bazată pe afecțiune, simpatie, respect și loialitate. Aristotel o considera ca fiind chiar „un suflet în două trupuri”, consfințind astfel ideea apropierii deosebite dintre două persoane care sunt prietene. Consider că afirmația lui Nichita Stănescu: „Prietenia nu este un dor, ci o prezență.” este corectă, atâta timp cât vorbim despre o prietenie profundă și dovedită prin fapte, în timp.

În primul rând, consider că Aristotel avea dreptate atunci când identifica trei tipuri de prietenii: prietenia din necesitate, prietenia din plăcere și prietenia „perfectă”, adică aceea a oamenilor care-și doresc unul altuia binele. De prezența acestor prieteni din urmă avem cu adevărat nevoie, căci ei sunt cei care investesc în noi și încredere, și loialitate.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in