Text argumentativ despre dreptate

Pe acestă pagină găsești surse de inspirație pentru a scrie un text argumentativ despre dreptate. Textele conțin argumente corect formulate, însoțite de exemple care să susțină și mai bine tema pusă în discuție. Folosind aceste exemple poți realiza propriul tău text argumentativ, indiferent de tema aleasă.

Citește aceste texte argumentative despre dreptate pentru a vedea cum au fost formulate argumentele și ce conectori s-au fol…

...

Dreptate

Textul argumentativ despre dreptate oferit de noi respectă toate criteriile unui text argumentativ și este conceput pentru a răspunde corect la cerința întâlnită la subiectul I al examenului de Bac la limba română.

Ipoteza

Dreptatea – virtutea supremă

Consider că dreptatea este unul dintre cele mai importante principii care a stat și stă în atenția nu doar a filozofilor, ci și a omului obișnuit, fiind una dintre calitățile general valabile care trebuie să caracterizeze omul de pretutindeni. Suntem însetați după dreptate, văzând-o ca pe o necesitate și o nevoie permanentă.

Argumentarea

De ce considerăm dreptatea atât de importantă?

În primul rând, dreptatea este o noțiune asupra căreia filozofii și-au îndreptat atenția în repetate rânduri. Spre exemplu, pentru Cephalos dreptatea înseamnă “a da înapoi ceea ce ai primit de la cineva, fie că uneori se cuvine, alteori nu”. Glaucom consideră că natura umană este incompatibilă cu dreptatea și dă ca exemplu mitul lui Gyges, omul care găsește inelul “fermecat” și care nu se mai gândește la aproapele său în acele condiții. Dar, indiferent ce ar considera filozofii, cert este că dreptatea este privită …

...

Dreptate, pornind de la următoarea afirmație: „Dreptatea e ca lemnul cel ușor...”. (Proverb românesc)

Citește materialul argumentativ redactat de profesorii noștri de limba română „Bac română -  Varianta 18, Subiect II, 2013 (Proverb românesc)” și citește acest model de subiect, unde îți este prezentat un text argumentativ, de 15-20 de rânduri, despre dreptate, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Dreptatea e ca lemnul cel ușor, care-l apasă în apă, și tot cândva iese d-asupra”. Lecturând acest text argumentativ despre dreptate (provenind dintr-un proverb românesc) regăsit în varianta 18, vei știi cum să îți exprimi argumentele și ideile, astfel încât să urmezi structura unui text argumentativ corect.

Acest proverb românesc sugerează ideea cu care sunt și eu de acord, că dreptatea, valoarea cel mai ușor de…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in