Text argumentativ despre copilărie

Dacă ai primit cerința de a scrie un text argumentativ despre copilărie, aceasta este pagina unde vei găsi exemple pe care le vei putea folosi ca sursă de inspirație.

Lucrările au fost concepute de profesori specializați și sunt atent redactate, respectând structura unui text argumentativ și devenind așadar un material calitativ. În plus, acest texte argumentative despre copilărie constituie și modele de rezolvare corectă a cerinței întâlnite la cerința B a subiectului I al examenului de Bacalaureat la limba și literatura română, așa că odată ce le-ai citit nu vei mai întâmpina probleme. Acum ești gata pentru …

...

Copilărie

Primul material este unul foarte complex și te va ajuta să înțelegi care este structura pe care trebuie să o aibă un text argumentativ. Îl poți folosi ca sursă de inspirație pentru propriile creații, mai ales că ipoteza, argumentarea și încheierea sunt bine evidențiate. 

Și următoarele respectă structura textului argumentativ, însă sunt mult mai restrânse ca număr de cuvinte întrucât reprezintă rezolvări ale unora dintre cerințele de la examenul de Bacalaureat.

Ipoteza

Copilăria sau nevoia de mirare

Dacă ar fi să ne raportăm la un citat din Lucian Blaga, în care acesta consideră copilăria ca fiind „inima tuturor vârstelor”, atunci am putea spune că maturitatea ar fi creierul, sursa înțelepciunii. Și totuși, înțelepți devenind pe măsură ce îmbătrânim, nu putem să nu ne gândim cu nostalgie, tristețe, dar și bucurie la cea mai senină perioadă din viața omului, copilăria.

Consider că perioada infantilă este cea mai importantă perioadă din viața omului, atât datorită faptului că este perioada în care deprindem cele mai i…

...

Copilărie, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: Copilăria este inima tuturor vârstelor

Citind „Varianta 12, Subiect II, 2013, Text argumentativ despre copilărie, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Copilăria este inima tuturor vârstelor.”(Lucian Blaga, Cugetări)” vei avea ocazia să observi cum trebuie redactat un text argumentativ care respectă baremul, atât din punct de vedere al conținutului, cât și punct de vedere al structurii.

Vârsta copilăriei fericite este una dintre cele mai frumoase etape ale vieții omului, motiv pentru care fiecare adult și-o rememorează cu plăcere.

În primul rând, copilăria este perioada inocenței și a grijii pentru cei dragi, pentru natură, pentru micul univers în care copilul trăiește. …

...

Cultivarea libertății de a alege încă din copilărie

Cerința B a Subiectului I din cadrul Simulării examenului de Bacalaureat 2018 pentru elevii din clasa a XI-a indiferent dacă urmează profilul real sau cel uman presupune realizarea unui text de minimum 150 de cuvinte în care se va argumenta dacă libertatea de a alege trebuie să fie cultivată sau nu încă din copilărie, raportându-ne atât la informațiile din fragmentul extras din textul Din amintirile mele despre tata de Ecaterina Logadi, cât și la experiența culturală/personală.

Scriitorul George Bernard Shaw a declarat că „libertatea înseamnă răspundere, de aceea majoritatea oamenilor se tem de ea”. Legătura puternică dintre libertate și responsabilitate a fost menționată atât de el, cât și de către alți intelectuali și experți în diferite domenii. Aceast…

...

Copilăria ca temă a unor opere literare 

Textul de față reprezintă un eseu despre copilărie. Acest exemplu de eseu argumentativ respectă toate cerințele unei lucrări de nota maximă. 

Ipoteza

Copilul râde: înțelepciunea și iubirea mea e jocul” (Lucian Blaga, Trei fețe)

Copilăria reprezintă o stare sufletească ce poate sălășlui  permanent în viața noastră. Acest aspect este un adevăr universal, subliniat și de George Călinescu în următoarele rânduri: „Copilăria nu dispare niciodată din noi, ea constituie izvorul permanent din care decurg toate meandrele vieții noastre”. Copilăria este o temă omniprezentă atât în literatură pentru copii, cât și în capodoperele literaturii românești și universale. Copilăria este de asemenea ,,vârsta de aur’’ din existe…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in