Text argumentativ despre calitățile umane, pornind de la afirmația lui Lucian Blaga: Nu e de ajuns să ai mari calități; trebuie să știi cum să le folosești cu rost

Pe această pagină vei găsi mai multe texte argumentative despre calitățile umane, printre care și o analiză a afirmației lui Lucian Blaga care spunea că: „Nu e de ajuns să ai mari calități; trebuie să știi cum să le folosești cu rost”. Citește-le pentru avea o sursă de inspirație atunci când pregătești argumentarea, dar și pentru a ști cum să-ți structurezi materialele și ce conectori să folos…

...

Calitățile umane, pornind de la ideile sugerate de afirmația lui Lucian Blaga: „Nu e de ajuns să ai mari calități; trebuie să știi cum să le folosești cu rost”.
 

Echipa Liceunet ți-a pregătit un text care răspunde la cerința de a scrie un text de tip argumentativ de 15 – 30 de rânduri (150 – 300 de cuvinte) despre calitățile umane, pornind de la ideile sugerate de afirmația lui Lucian Blaga: „Nu e de ajuns să ai mari calități; trebuie să știi cum să le folosești cu rost”, regăsită în subiectul II de la Bacalaureatul din 02.07.2012. Profesorii noștri au structurat textul argumentativ despre calitățile umane după regulamentul examenului de Bacalaureat, iar argumentele și exemplele folosite sunt logice, concrete și ușor de înțeles, așa că poți consulta cu încredere această sursă de inspirație pe care noi ți-o punem la dispoziție.

În opinia mea, afirmația lui Lucian Blaga: „Nu e de ajuns să ai mari calități; trebuie să știi cum să le folo…

...

Politețe

Acest text argumentativ despre politețe prezintă argumente solide despre reguli și principii care trebuiesc aplicate în societate. De asemenea, în eseu sunt expuse caracteristicile persoanelor politicoase, formele de manifestare și beneficiile persoanelor sau a gesturilor de politețe.

Primul om politicos din lume a fost primitivul care trăia în grotă și care, dorind să anunțe găsirea hranei printr-un strigăt, și l-a înăbușit atunci când a observat că în apropiere dormea o femeie cu un copil în brațe. Peste veacuri, omul social și-a șlefuit comportamentul și s-a adaptat diverselor situații din viața sa în așa măsură încât astăzi putem trăi civilizat în colectivitate.

În primul rând, atunci când ne gândim la politețe, ne referim la anumite reguli pe care trebuie să le respectăm pentru a trăi în armonie cu ceilalți. Pornind, însă, de la definiția pe care o dă Sandra Pralong în cartea sa, politețea este definită ca încercarea „de a-i proteja pe ceilalți, în primul rând, chiar de tine însuți”, de a evita „să-i incomodezi cu actele tale, cu problemele tale, cu părerile tale – pe scurt, cu prezența ta”. Prin urmare, politețea presupune atenție, respect și grijă față de tine însuți și stimă față de cei…

...

Caracter, pornind de la următoarea afirmație: Mă derutează oamenii care, decenii de-a rândul, s-au comportat într-un fel, au împărtășit anumite convingeri, au manifestat atitudini tăioase, iar apoi, într-o bună zi, ne-au părăsit, iar într-o altă zi, au început să se comporte pe dos, să dea glas unor convingeri opuse, unor atitudini inverse. Poate fi omul atât de încăpător?

Nu îți mai amintești care este structura textului argumentativ și ce reguli trebuie să respecți pentru a primi punctajul maxim la examenul de Bacalaureat? „Varianta 08 - Subiect II - BAC 2013 (Ion Ianoși, Opțiuni)” reprezintă rezolvarea corectă a cerinței de a scrie un text de tip argumentativ, de 15 – 30 de rânduri, despre caracter, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmație: „Mă derutează oamenii care, decenii de-a rândul, s-au comportat într-un fel, au împărtășit anumite convingeri, au manifestat atitudini tăioase, iar apoi, într-o bună zi, ne-au părăsit, iar într-o altă zi, au început să se comporte pe dos, să dea glas unor convingeri opuse, unor atitudini inverse. Poate fi omul atât de încăpător?”, regăsită printre modelele de subiecte de la Bacalaureatul din 2013.

În vremurile noastre, în care interesul și parvenirea sunt la ordinea zilei, caracterul omului se depreciază într-atât încât inconsecvența și duplicitatea sunt tot mai des înt…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in