Text argumentativ | Exemple

Ai învățat care este structura textului argumentativ cu ajutorul ghidului pe care echipa Liceunet ți-l pune la dispoziție, însă ai nevoie și de câteva exemple pentru a rezolva cu succes cea de-a doua cerință (B) din cadrul primului subiect de la examenul de Bacalaureat sau alte teme pe care le-ai primit la ore de limba română? În cazul acesta, ai accesat exact eBook-ul de care ai nevoie.

Tine mine! Un text argumentativ bine redactat trebuie să aibă o structură complexă, argumentele trebuie susținute cu exemple și nu trebuie să uiți des conectorii specifici.

Fie că trebuie să scrii un text argumentativ despre prietenie, despre iubire, despre educație, despre lectură, despre o altă temă sau pornind de la un citat, aici vei găsi suficiente modele pe care le poți folosi ca sursă de inspirație. 

Accesează eBook-ul și citește cele peste 275 de modele pe care ți le pune la dispoziție echipa Liceunet, iar apoi vei fi pregătit pentru a scrie propriile tale astfel de materiale, pentru ora de limba română sau pentru examenul de Bacalaureat. 

Textele au fost împărțite în funcție de tematica generală pe care o abordează, motiv pentru care atunci când vei accesa una dintre pagini, vei găsi mai multe materiale. Citește cuprinsul fiecărui capitol și vezi care dintre texte îți e de mai mare ajutor.

Rezolvările cerinței B solicitate la examenele de Bac sau la testele de antrenament din ultimii ani le găsești în eBook-urile dedicate examenelor.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Text argumentativ | Exemple

[146]
Review-urile utilizatorilor
 • 21.09.2015
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  Ce este bun in legatura cu referatul? Totul! Referatul este foarte bine structurat si respecta fiecare punct al cerintei. Foloseste conectorii potriviti,iar exemplele date sunt foarte bine argumentate. Inceputul mi-a oferit cel mai bun ajutor,deoarece textul incepe cu binecunoscutul dicton "mens sana in corpore sano".
 • 14.05.2017
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Referatul e complet si bine facut din punctul meu de vedere. Partea complicata e cazul in care ai nevoie sa copiezi textu la calculator fiind doar in format pdf totul e mult mai complicat si se pierde timp. 20 de descarcari pentru 5 EUR.. Mai greu :)
 • 06.05.2021
  Scris de Elev in clasa a 10-a
  Foarte bine structurat! Mulțumesc!
 • 09.11.2020
  Scris de Profesor de liceu
  Foarte util!