Lock

Text argumentativ - Teorie și Exemple

Lock

Pentru a putea scrie un text argumentativ corect și cât mai complex, este foarte important să cunoști atât structura pe care acesta trebuie să o aibă, cât și conectorii de care să ții cont atunci când realizezi argumentarea. De asemenea, îți va fi de mare ajutor și lecturarea cât mai multor modele de text argumentativ. Astfel, ghidul intitulat Text argumentativ - Teorie și Exemple îți va fi de folos pentru a putea redacta un text argumentativ, indiferent de tema pe care o vei primi la școală sau la examenul de Bacalaureat.

Din primul capitol al acestui material vei afla care este structura pe care trebuie să o aibă un text argumentativ și cum se definește acesta. Apoi, vei găsi o listă cu conectorii pe care trebuie să îi ai în vedere atunci când redactezi un astfel de material. 

De asemenea, îți punem la dispoziție o serie de sfaturi practice referitoare la limbajul pe care trebuie să îl utilizezi atunci când scrii un text argumentativ, cum poți evita greșelile comune, dar și o listă cu ajutorul căreia vei putea verifica dacă materialul tău are o structură corectă.

În plus, tot în cadrul acestui eBook vei găsi aproape 300 de modele de text argumentativ care îți vor folosi ca sursă de inspirație și te vor ajuta să rezolvi mai ușor cerința care presupune scrierea unui text argumentativ, de la examenul de Bacalaureat.

Fie că trebuie să scrii un text argumentativ despre prietenie, despre iubire, despre familie, despre lectură, despre călătorie, despre educație, despre o altă temă sau pornind de la un citat, aici vei găsi suficiente modele pe care le poți folosi pentru a te inspira. Textele au fost împărțite în funcție de tema generală pe care o abordează, iar atunci când vei accesa una dintre pagini, vei găsi mai multe materiale. Citește cuprinsul fiecărei secțiuni și vezi care dintre texte îți e de mai mare ajutor.

Totodată, aici găsești și o secțiune denumită „Alte exemple” pe care îți recomandăm să o accesezi în cazul în care nu ai găsit inspirație pentru materialul tău în niciunul dintre capitolele de mai sus.

Așadar, dacă ai început pregătirea pentru examenul de Bacalaureat sau dacă ai nevoie de o sursă de inspirație pentru a rezolva temele care presupun redactarea unui text argumentativ, în eBook-ul acesta vei găsi toate informațiile de care ai nevoie.

 

Autori: Ana Maria Mureșan, Alexandra Jebelean, Ioana Mititelu, Gianina Haneș

Text argumentativ - Teorie și Exemple

Editura Better Students

Timișoara

2022

ISBN 978-606-95457-6-8

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Text argumentativ - Teorie și Exemple

[173]
Review-urile utilizatorilor
 • 09/21/2015
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  Ce este bun in legatura cu referatul? Totul! Referatul este foarte bine structurat si respecta fiecare punct al cerintei. Foloseste conectorii potriviti,iar exemplele date sunt foarte bine argumentate. Inceputul mi-a oferit cel mai bun ajutor,deoarece textul incepe cu binecunoscutul dicton "mens sana in corpore sano".
 • 02/17/2015
  Scris de Profesor de liceu
  Mi-a plăcut faptul că textul a respectat structura textului argumentativ (cele trei părţi). În ipoteza s-a clarificat foarte bine noţiunea de familie. Citatele din partea de argumentare au fost utile şi au susţinut argumentul. Încheierea a sintetizat conţinutul, reluând ipoteza.
 • 05/27/2022
  Un material foarte bine structurat și explicat.
 • 05/06/2021
  Scris de Elev in clasa a 10-a
  Foarte bine structurat! Mulțumesc!