Țesuturile vegetale

Țesuturile vegetale fac parte din materia de liceu de clasa a 10-a la biologie. Pentru a te ajuta să le înțelegi mai bine, ți-am pregătit o serie de explicații clare însoțite de desene ale principalelor țesuturi. Dacă explicațiile din manuale sau de la clasă ți se par prea greoaie, aici ai ocazia să îți clarifici principalele noțiuni legate de țesuturile vegetale.

Pe lângă faptul că sunt studiate în clasa a 10-a, țesuturile vegetale sunt prezente și în programa pentru bacalaureatul din 2021. Așadar, daca ai ales să susții bacul la biologie vegetală și animală, îți poate fi foarte util să citești explicațiile din acest ghid de studiu. Aici explicațiile sunt scrise într-un limbaj ușor de înțeles și sunt prezentate logic.

Pentru început, poți citi informațiile generale despre țesuturile vegetale. Aici găsești definiția țesuturilor, clasificarea lor, și prin ce diferă țesuturile vegetale de cele animale. După ce îți explicăm toate acestea, ne concentrăm pe cele două tipuri de țesuturi vegetale: embrionare și definitive. 

În acest ghid de studiu poți afla ce caracterizează țesuturile embrionare, ce sunt meristemele primare și cele secundare, dar și care e legătura lor cu țesuturile definitive. Apoi, pas cu pas, îți prezentăm țesuturile definitive și rolul lor în viața plantelor. Prin desene, îți clarificăm cum arată țesuturile definitive și din ce sunt compuse.

Accesează acest ghid de studiu și învață cu spor despre țesuturile vegetale! O parte importantă a materiei de clasa a 10-a poate fi mai ușor de înțeles prin explicațiile și desenele din paginile următoare.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Țesuturile vegetale

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 16.11.2021
    Scris de Elev in clasa a 10-a