Teste de antrenament

Rezolvând testele de antrenament vei fi mult mai familiarizat cu structura examenelor și vei vedea care este nivelul tău de pregătire, precum și care sunt noțiunile pe care trebuie să le mai aprofundezi.

Testele de antrenament sunt concepute de către reprezentanții Ministerului Educației cu scopul de a le ușura elevilor din anii terminali pregătirea pentru examene.

Ele sunt create ținând cont de programa școlară aflată în vigoare și urmează structura subiectelor de la Bacalaureat sau de la Evaluarea Națională.

Ca de fiecare dată, echipa Liceunet încearcă să îți dea o mână de ajutor punându-ți la dispoziție o variantă de rezolvare a cerințelor întâlnite în cadrul testelor de antrenament. Până în momentul de față există rezolvări pentru materiile de bază (română, matematică, istorie), cât și pentru cele la alegere în funcție de profil (logică, biologie vegetală și animală, anatomie, geografie sociologie, psihologie sau chimie), însă profesorii și editorii noștri lucrează pentru a-ți pune la dispoziție variante de răspuns și pentru celelalte discipline.

Astfel, dacă te numeri printre elevii care anul acesta vor susține Bacalaureatul sau dacă ești curios ce presupune și cum se desfășoară acest examen, îți recomandăm să încerci să rezolvi unul dintre seturile de teste de antrenament. Pentru a vedea o variantă de răspuns mai amplă decât cea întâlnită în baremul de corectare, accesează răspunsurile date de profesorii Liceunet.

Teste de antrenament Bacalaureat 2021

Română - 2021

Matematică - 2021

Istorie - 2021

Biologie vegetală și animală 2021

Anatomie și fiziologie umană 2021

Geografie 2021

Logică 2021

Psihologie 2021

Sociologie 2021

Chimie 2021

Teste de antrenament Bacalaureat 2020

Dacă vrei să exersezi și mai mult, echipa Liceunet îți pune la dispoziție și o rezolvare a testelor de antrenament de anul trecut. Accesând aceste link-uri vei găsi ajutor pentru a rezolva subiectele de la română, matematică, istorie, precum și de la alte materii pentru care poți opta la examenul de Bacalaureat.

Română 2020

Matematică 2020

Istorie 2020

Geografie 2020

Logică 2020

Psihologie 2020

Sociologie 2020  

Rămâi pe Liceunet pentru a vedea un model de rezolvare și pentru testele de antrenament care vor fi publicate în săptămânile următoare.

Testele de antrenament au fost introduse de Ministerul Educației în anul 2020 pentru a înlocui simulările examenelor de Bac care nu s-au putut desfășura din cauza pandemiei de Covid-19. Acestea au rolul de a familiariza elevii claselor terminale cu structura și cerințele examenelor.