Teste de antrenament | Bac Sociologie 2020

Teste de antrenament | Bac Sociologie 2020 este eBook destinat elevilor care doresc să se pregătească mai bine pentru examenul de Bacalaureat la Sociologie. Acesta conține rezolvarea celor 3 subiecte emise de reprezentanții Ministerului Educației ăn data de 30 Martie 2020 în contextul suspendarii cursurilor.

Cele 3 subiecte au structura similară celei din anii precenți, si presupun următoarele:

Subiectul I are 10 întrebări la care trebuie ales răspunsul corect.

Subiectul al II-lea solicită în cerința A scrierea pe foaia de examen asocierile corecte dintre fiecare literă din coloana din stânga şi cifra corespunzătoare din coloana din dreapta, iar pentru cerința B răspunsul la 4 itemi pe baza unui text.

Răspunsjul la fiecăreia dintre 4 cerinţe reprezintă Subiectul al III-lea. Printre acestea enumerăm: precizarea înțelesului noţiunii de anchetă sociologică. menționarea a două caracteristici ale grupurilor informale, evidenţierea unei corelaţii existentă între termenii de grup social şi de sentiment al apartenenţei la grup, redactând un text coerent, de o jumătate de pagină, în care să îi utilizaţi în sensul specific sociologiei,  ilustrarea printr-un exemplu concret, modul în care unui anumit status şi rol îi sunt corelate drepturi şi obligaţii specifice sau argumentarea în aproximativ zece rânduri, afirmaţia potrivit căreia absența congruenței între diferitele statusuri deținute, provoacă la nivelul individului, un sentiment de insecuritate sau de culpabilitate.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Teste de antrenament | Bac Sociologie 2020

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 25.08.2020
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    4 stele