Lock

Teste de antrenament | Bac Istorie 2020

Lock

O pregătire eficientă pentru examenul de Bacalaureat la Istorie 2020 presupune exercițiu continuu, motiv pentru care reprezentanții Ministerului Educației ți-au pus la dispoziție aceste teste de antrenament cu ajutorul cărora să exersezi.

Exersează pentru Bacalaureatul la Istorie cu ajutorul testelor de antrenament elaborate de Ministerul Educației în data de 30 martie 2020.

Subiectul 3 al primului test de antrenament solicită elaborarea unui eseu despre statul român modern, având în vedere: prezentarea unui proiect politic referitor la statul român modern; precizarea unui proiect politic care a contribuit la formarea statului român modern; menționarea a două acțiuni referitoare la statul român modern; formularea unui punct de vedere referitor la realizarea României Mari. 

Testul numărul 2 presupune elaborarea unui eseu despre autonomii locale și instituții centrale în spațiul românesc, în secolele al IX-lea – al XVIII-lea având în vedere  precizarea unei autonomii locale atestate în spațiul românesc în secolele al IX-lea – al XI-lea, prezentarea unei instituții centrale înființate în spațiul românesc, în secolele al XII-lea – al XIV-lea, menţionarea a două fapte istorice referitoare la instituții centrale din spațiul românesc, desfășurate în secolul al XVI-lea și formularea unui punct de vedere referitor la evoluția unei instituții centrale din spațiul românesc la începutul secolului al XVIII-lea.

Testul 3 solicită elaborarea unui eseu despre ideologii şi practici politice din Europa și România în perioada 1918-1965. Printre cerințele care trebuiesc avute în vedere enumerăm: menţionarea a două ideologii totalitare din Europa Occidentală, din perioada 1918-1939, și a câte unei caracteristici a fiecăreia dintre acestea; precizarea unei Constituții adoptate în România între anii 1930-1940 și prezentarea unei caracteristici a acesteia;și formularea unui punct de vedere referitor la practicile politice din Europa de Est în perioada 1945-1965 şi susţinerea acestuia printr-un argument istoric.

Testul 4 presupune inclusiv redactarea unui eseu despre evoluția politică a spațiului românesc în Evul Mediu și la începuturile modernității. În ce privește textul 5, subiectul al III-lea vizează scrierea unui eseu despre totalitarism și democrație în Europa și în România secolului al XX-lea.

Testul 6 presupune elaborarea unui eseu despre evoluția statului român în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și în prima jumătate a secolului al XX-lea. La testul 7 este solicitată elaborarea unui eseu despre evoluția politică a spațiului românesc în secolele al XIV-lea – al XVI-lea.

Eseu despre statul român modern în secolele al XVIII-lea - XIX-lea este cerința solicitată pentru subiectul 3 al testului de antrenament nr. 12. Eseul despre evoluția politică a României în secolul al XX-lea este cerința subiectului 3 a testului 18. Testul 19 presupune redactarea unui eseu despre statul român modern, iar testul de antrenament 20 solicită redactarea unui eseu despre evoluția statului român în secolul XX.

Testul 17 presupune redactarea unui eseu despre instituțiile centrale din spațiul românesc, în secolele al IX-lea – al XVIII-lea.

Pentru a citi și alte rezolvări privind bacul la istorie, te invităm să accesezi și rezolvările testelor de antrenament din 2021.

Notă: Acest eBook este în curs de actualizare.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Teste de antrenament | Bac Istorie 2020

[4]
Review-urile utilizatorilor
 • 10/12/2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Mi-a fost de mare ajutor.
 • 05/11/2020
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bun!
 • 06/12/2021
 • 02/04/2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a